Ladies Katrijn De Clercq knap negende in Scheldeprijs

Katrijn De Clercq (22) is knap negende geworden in de Scheldeprijs. Ook Wilma Aintila reed een ijzersterke wedstrijd: zij bleef kilometers lang voorin. Pas op anderhalve kilometer van de meet werd ze gegrepen.
Race 03 april 2024

De Scheldeprijs voor vrouwen blijft in de Noorderkempen. Geen Zeeland en dus ook geen waaiers bij de vrouwen. Een vrijgeleide voor sprinters. Spek naar de bek van Katrijn De Clercq, die knap naar een negende plaats sprintte in Schoten. "Eens Lorena Wiebes de kraan open draait, is er maar weinig aan te doen", vertelt ze. "Ik kon mijn positie best goed afdwingen, hoewel ik heel lang vast zat op links en er pas later uit kon komen. Een negende plaats is niet slecht, maar stiekem had ik toch op een vijfde of zesde gehoopt." 

Twee rensters konden alsnog een tijdlang vluchten. Onder hen: Wilma Aintila (19). De piepjonge renster van Lotto Dstny bleef kilometers lang voorin en werd pas anderhalve kilometer voor de meet gegrepen. "Wilma heeft een 'zotte moteur'. Bij het opdraaien van de kasseien had ze nog altijd 55 seconden voorsprong. Ik dacht echt dat ze nog kon winnen, maar in volle finale werd er uiteraard hard gewerkt achterin." 

"Dankzij Wilma zaten wij in een zetel. We werkten in het peloton ook heel goed samen waardoor ik steeds goed voorin kon zitten. Bij het opdraaien van de lokale ronden waren we nog altijd met drie. In de finale waren we allemaal wel dood (lacht), maar met een toptienplaats mag ik tevreden zijn." 

 

 

Pictures: PhotoNews