Algemeen Johannes Adamietz vierde in derde etappe Circuit des Ardennes

Johannes Adamietz (25) is vierde geworden tijdens de derde etappe van Circuit des Ardennes. Jarno Widar (18) reed een tijdlang in de ontsnapping.
Race 06 april 2024

De derde rit van Circuit des Ardennes ging zaterdag tussen Charleville-Mézières en Aiglemont. Een stevige rit van 145 kilometer met iets meer dan 2.250 hoogtemeters. "Het ging van bij het begin al hard", zegt Johannes Adamietz. "Het peloton dunde snel uit en 25 kilometer voor het einde, bovenaan een klim, kon Jarno Widar samen met drie anderen demarreren." 

Widar kon een hele tijd voorin blijven. "Het was de perfecte situatie voor mij. Toen zes renners- waaronder mezelf- vanuit de achtergrond de aansluiting wilden maken, kon ik de rest laten werken." Vijf kilometer voor het einde kwam het tot een groepering. Alleen Federico Savino van Soudal-Quick-Step Devo team kon voorop blijven. "Ik probeerde nog aan te vallen en kon een gat slaan, maar op de streep werd ik alsnog gegrepen door de rest." 

Adamietz is blij en teleurgesteld tegelijk met zijn vierde plek. "Ik dacht echt dat ik kon winnen, we hadden met Jarno zo'n sterk ploegwerk geleverd, hij was écht sterk vandaag. Bovendien hoopte ik punten te sprokkelen voor het algemeen klassement, dan kon ik misschien leider worden, maar met een vierde plek zit dat er niet in. Morgen staat de laatste etappe op het programma. Ik gok dat die op een sprint zal uitdraaien, maar ik zal er alles aan doen om onderweg nog bonificaties te scoren." 

 

Picture: Alexis Dancerelle