Development Robin Orins derde in Parijs-Roubaix U23

Robin Orins is opnieuw derde geworden in Parijs-Roubaix voor beloften. Orins draaide als eerste van een groepje van drie de piste in Roubaix op. "Maar het vat was af", vertelt Orins teleurgesteld.
Race 07 april 2024

Hij werd vorig jaar ook derde. Toen met Tijl De Decker op het eerste schavot en de vier andere Lotto Dstny-beloften stuk voor stuk binnen de top 20. Een droomeditie. Robin Orins (22) kwam terug om te winnen. "Niet voor mezelf, maar voor Tijl", vertelt hij. "Ik heb de hele koers met hem in mijn hoofd rondgereden. Winst zat er in… tot op 150 meter voor de streep die andere twee nog over me kwamen." 

"Alles liep nochtans perfect. Ik voelde me enorm sterk. Op 95 kilometer voor het einde hadden we eigenlijk afgesproken om alles eens te doen breken en dat lukte. We hadden weliswaar niemand van de ploeg in de eerste groep, wat niet ideaal was, maar op de strook van Camphin-en-Pévèle schudde ik zelf aan de boom." 

Met succes, want Orins kon op 17 kilometer van de finish een kloof slaan van dik halve minuut. Tim Torn Teutenberg (Lidl-Trek Future Racing) en Robert Donaldson (Trinity Racing) schoven met 'm mee. "Toen ik Teutenberg zag, wist ik meteen: met hem naar de finish rijden is geen optie. Hij is een snelle man, dus ik moest hem eerder zien kwijt te geraken. Bij het opdraaien van de piste probeerde ik, maar er zat niet genoeg meer op de benen. Op 150 meter van de meet komen ze allebei nog over me en word ik derde. Alweer. Daarvoor kwam ik niet naar Roubaix… Dit is zuur, ik wilde het zo graag." 

 

Picture: Maxime Van der Wielen