ProTeam Harm Vanhoucke vierde in Classic Grand Besançon Doubs

Harm Vanhoucke is knap vierde geworden in de Classic Grand Besaçon Doubs. Sylvain Moniquet finishte als negende.
Race 12 april 2024

Hij hoopte vooraf op een toptienplaats en die verwachtingen werden mooi ingelost: Harm Vanhoucke (26) is in het Franse Montfaucon vierde geworden in de Classic Grand Besançon. "Ik wist dat de conditie goed zat, na de Volta Limburg vorige week", vertelt hij. "Ik verwachtte dus wel iets van vandaag. Top tien, hoogstens top vijf. Vierde is dus beter dan gedacht en daar ben ik super blij om." 

Zes renners bleven kilometers lang voorop. "De kopgroep kreeg op een bepaald moment zeven minuten voorsprong. We hadden hen iets te veel gegeven, een zware finale was daar uiteraard het gevolg van. Decathlon AG2R La Mondiale Team en Groupama-FDJ zijn er uiteindelijk vanaf de heuvelzone vol achteraan beginnen te gaan en dat was alleen maar in mijn voordeel. Iedereen kwam afgemat toe aan de voet van de laatste klim, daar hou ik van." 

Vanhoucke kwam uiteindelijk alleen aan en finishte na winnaar Lenny Martinez, Victor Langellotti en David Gaudu. "Ik miste het begin van het seizoen nadat ik ziek werd in Oman en dat behoorlijk lang bleef aanslepen. Dat het vandaag goed ging, geeft vertrouwen voor morgen. Dan staat de Tour du Jura Cycliste op het programma. Die slotklim zou me iets beter moeten liggen dan die van vandaag en we zijn hier met een ploeg aanwezig waarmee we wel iets kunnen forceren, denk ik. We staan dus met ambitie aan de start." 

Lotto Dstny telde naast Vanhoucke nog een renner in de top tien: Sylvain Moniquet werd negende. 

 

 

Picture: PhotoNews