Development Fantastisch weekend voor het Lotto Dstny Development Team

Robin Orins werd tweede in Liège-Bastogne-Liège U23 en Steffen De Schuyteneer rondde het weekend af met een derde plaats in de laatste etappe van de Tour du Loir et Cher, waarmee hij ook tweede werd in het algemeen klassement en naar huis ging als beste jongere.
Race 15 april 2024

Zaterdag was het Lotto Dstny Development Team actief in Luik-Bastenaken-Luik U23. Na zijn derde plek in Paris-Roubaix behaalde Robin Orins opnieuw een indrukwekkend resultaat. "Ik ben blij met mijn tweede plaats, ik denk dat het het hoogst haalbare was vandaag. We hadden Victor Vaneeckhoutte in de ontsnapping en dat was goed, na een hectische start met veel aanvallen", blikt Orins terug.

"Op Haute Levée werd een selectie gemaakt, we kwamen bij Victor en ik voelde me goed. Helaas was Jarno Widar al afgestapt, omdat hij zich ziek voelde. Dat was niet ideaal, ik wist dat ik la Redoute moest overleven. Ik overleefde en we waren nog met 6 renners. Het was alles of niets in de laatste kilometer, er reed iemand weg, maar ik voelde krampen en tweede worden is uiteindelijk ook heel mooi."

Gisteren stond de vijfde en laatste etappe van de Tour du Loir et Cher op het programma. Na een overwinning van Lorenz Van de Wynkele in de eerste etappe kwam het Devo Team dicht bij een nieuwe overwinning, met Steffen De Schuyteneer die als derde eindigde: "We reden met een groep voorop, tijdens de koers had ik wat mechanische problemen dus het werd een derde plaats. Ik ben erg blij met het resultaat, ook met mijn tweede plek in het klassement en de jongerentrui, na het teamwork, dat ons eerder een ritzege opleverde. Ik kwam ook behoorlijk hard ten val in de eerste etappe, dus uiteindelijk ben ik blij met hoe de week nog evolueerde. Mijn volgende doelen zijn Gent-Wevelgem en het BK tijdrijden bij mij thuis in Geraardsbergen."

 

Foto: Alexis Dancerelle