ProTeam Sterke Maxim Van Gils derde in Waalse Pijl

Een sterke Maxim Van Gils is derde geworden in de Waalse Pijl. Op de Muur van Huy moest hij enkel Stephen Williams en Kévin Vauquelin laten voor gaan.
Race 17 april 2024

"Ik moest me echt opladen voor die finale, het was vreselijk koud", vertelt een verkleumde maar tevreden Maxim Van Gils. "Ik zat echt te rillen op mijn fiets en kon haast niet meer recht staan op de trappers. Ik wist dat ik Stephen Williams in de gaten moest houden, maar hij zat achter me en kwam plots van links en dat verraste me wel een beetje. Ik reed hier misschien niet mijn beste beurt op de Muur van Huy, maar dat gold voor iedereen, denk ik. Ik heb eruit gehaald wat erin zat en ben daar best tevreden mee."

Met regen die de hele namiddag met bakken uit de hemel viel- heel even sneeuwde het zelfs- werd deze editie van de Waalse Pijl een ware afvallingsrace. Heel wat favorieten vielen af, waardoor we een bijzonder spannende wedstrijd kregen. Maxim Van Gils (24) en Andreas Kron (25) bleven de hele namiddag attent voorin. Net na de tweede passage van de Muur van Huy- de mannen moesten de beklimming dit jaar liefst 4 keer overwinnen- versnelde de Deen Soren Kragh Andersen. Hij kreeg bijna anderhalve minuut, maar vanuit het achtervolgende peloton kon Van Gils, samen met Vauquelin, Buitrago, Carapaz en Williams de achtervolging inzetten.

Toen alles op zo'n tien kilometer van de streep opnieuw samen kwam, bleef Maxim Van Gils vlot mee vooraan de groep. De Waalse Pijl werd uiteindelijk traditiegetrouw beslecht op de Muur. Williams plaatste in de laatste 300 meter een versnelling waar niemand een antwoord op had. Maxim Van Gils haalde nog alles uit de kast en mocht in Huy mee het podium op.

"Dit is mijn favoriete week van het voorjaar. De Amstel afgelopen weekend was niet goed, dat weten we. Maar we voélden ons als team wel goed. Gelukkig zijn we gemotiveerd gebleven om er hier in de Waalse Pijl opnieuw helemaal voor te gaan en dat is gelukt. Ik denk dat dit veel goed maakt, we mogen tevreden zijn."

 

 

Foto's: PhotoNews