ProTeam Maxim Van Gils en Andreas Kron klaar voor Liège-Bastogne-Liège

De twee kopmannen van het Lotto Dstny Team spraken voor het laatste Monument van het voorjaar.
Race 19 april 2024

Andreas Kron voelt zich goed: "Ik hoop goede resultaten te behalen met de ploeg. Gisteren tijdens de verkenning passeerden we de plek waar ik vorig jaar viel, we hebben er een beetje om gelachen, ik hoop dit jaar de koers beter te beëindigen."

"Het weer tijdens de Waalse Pijl was niet gemakkelijk. Maar dat hoort ook bij de koers, soms zit het weer mee en soms niet. Je zag de donkere wolken aankomen en dankzij onze ploegmaats waren Maxim en ikzelf erop voorbereid, we hadden onze regenjas al aan voordat het begon te regenen." Helaas had Kron een lekke band op weg naar de voorlaatste keer Muur van Hoei. "Ik ben helaas nooit meer terug vooraan in koers gekomen. Ik was teleurgesteld, want het was een slecht moment om een lekke band te hebben, maar zo is het en nu kijk ik uit naar zondag."

"Ons doel voor zondag is het podium. De strategie hangt af van hoe de koers verloopt en het weer. Hopelijk kunnen we onze kaarten uitspelen." Ook Maxim Van Gils heeft er vertrouwen in. "We moeten zo fris mogelijk zijn in de finale, ik verwacht dat de koers vrij snel zal openbreken zoals vorig jaar. Anticiperen voor de grote explosie is ook mogelijk. Als je La Redoute met een kleine voorsprong kan beginnen, kan het helpen om ervoor te zorgen dat je na La Redoute mee bent. Het beste gevoel is om je handen in de lucht te steken, zondag is een grote koers dus het zal niet gemakkelijk zijn, maar we zullen er voor gaan."

Foto: PhotoNews