ProTeam Maxim Van Gils imponeert in Liège-Bastogne-Liège

De 24-jarige Belgische renner van Lotto Dstny pakte opnieuw een knap resultaat door als vierde te eindigen in het laatste Monument van het voorjaar.
Race 21 april 2024

In koude omstandigheden ontstond een vroege vlucht van negen renners. Net bij het ingaan van de laatste 100 kilometer werd de koers onderbroken door een grote valpartij. Logan Currie was bij de val betrokken, gelukkig zonder grote verwondingen. Maxim Van Gils en Andreas Kron zaten nog in de eerste groep.

Voor La Redoute kwam alles weer samen en kon de echte strijd voor de overwinning beginnen. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) opende als eerste de debatten op La Redoute, hij sloeg meteen een gaatje en ging solo. Achterin voerde Van Gils het tempo op La Redoute. "Het was heel zwaar vandaag en ik voelde me eigenlijk niet super in het begin. Ik had het moeilijk, halverwege La Redoute vond ik mijn goede gevoel terug, maar Tadej was al weg. We waren met een grote groep, wat het niet makkelijk maakte, want iedereen keek naar elkaar en er waren niet veel helpers meer."

Pogacar reed solo naar de overwinning, achter hem pakte Romain Bardet (Team dsm-firmenich PostNL) de tweede plek. Van Gils sprintte naar een sterke vierde plaats, in de overgebleven groep favorieten. "Het team en ikzelf zijn tevreden met het resultaat hier en mijn podium in de Waalse Pijl. Het is jammer dat ik net naast het podium greep vandaag, de sprint was vrij lang en het ging net om die laatste punch, maar ik mag trots zijn. Dit is een speciale koers, een monument en het is een van mijn favoriete koersen van het jaar, ik ben dan ook blij met het resultaat."

Foto: PhotoNews