ProTeam Sylvain Moniquet blikt vooruit op de Ronde van Romandië

Vandaag start de Ronde van Romandië. Sylvain Moniquet, net terug van de Ardennen, staat met ambitie aan de start. "Als we ons warm kunnen houden, kunnen we mooie finales rijden."
Race 23 april 2024

De vermoeidheid van Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl sluimert nog wat in de benen, maar Sylvain Moniquet hoopt zich de komende dagen helemaal wakker te fietsen. Starten doet de Ronde van Romandië met een piepkleine proloog van 2,3 kilometer op een parcours met 13 (!) bochten, maar woensdag staat meteen een rit op het programma op het lijf geschreven van de renner uit Namen. "De aankomst bovenaan in Les Marécottes, na tien kilometer klimmen, moet me liggen", vertelt Sylvian Moniquet. "Daar heb ik wel een beetje mijn zinnen op gezet deze week."

Moniquet heeft er al een stevig, maar mooi voorjaar op zitten. Hij reed liefst 3 keer in de top tien van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en werd vorig weekend nog 9de in Besançon en 11de in Tour du Doubs. "In Luik-Bastenaken-Luik lag ik er helaas bij in die grote valpartij. En in de Waalse Pijl moest ik opgeven van de kou. We hadden ons iets te hard gefocust om onze kopmannen Andreas (Kron) en Maxim (Van Gils) warm te houden en te weinig aan onszelf gedacht. Ik kom dus een beetje teleurgesteld terug van de Ardennenklassiekers, ik reed voor eigen volk, maar kon mezelf niet tonen."

Het weer is iets waar Moniquet ook deze week rekening moet mee houden. Het is koud in Zwitserland. "Romandië is altijd onvoorspelbaar. We kunnen vanalles krijgen hier en dat speelt niet echt in mijn voordeel. Ik denk dat we ons daar echt op moeten voorbereiden. Onszelf warm houden is de sleutel om hier een goede finale neer te zetten."

"Het deelnemersveld is sterk, maar ik denk dat we hier met een goede ploeg aan de start staan. We hebben Harm (Vanhoucke) in goeden doen, Andreas is hier en Milan (Menten) is hier voor de sprint op de laatste dag. Ik geloof echt dat we hier mooie dingen kunnen doen en punten kunnen pakken voor de ploeg."

 

Picture: Brecht Steenhouwer