Ladies Lotto Dstny Ladies geselecteerd voor Tour de France Femmes avec Zwift

Lotto Dstny heeft heugelijk nieuws te melden, want de Lotto Dstny Ladies zijn geselecteerd voor Le Tour de France Femmes avec Zwift. Dat heeft A.S.O vandaag bekend gemaakt.
Algemeen 24 april 2024

Goed nieuws, want onze Lotto Dstny Ladies gaan naar de Tour de France Femmes avec Zwift. Ons team is één van de 22 ploegen gelukkigen die geselecteerd zijn voor de derde editie, die dit jaar voor het eerst start in het buitenland. De ronde begint in Rotterdam en eindigt op Alpe d'Huez. Organisator A.S.O maakte de ploegen deze namiddag bekend.

Kopvrouw van Lotto Dstny, Thalita de Jong, is bijzonder blij met het gele ticket: "Een selectie is altijd in mijn achterhoofd blijven hangen, maar ik dacht dat we als continentaal team net tekort zouden schieten. Het kwam dus als een verrassing toen onze CEO Stéphane Heulot deze namiddag met het goede nieuws kwam. Ik begin alvast met het bestuderen van het parcours, dat wordt huiswerk voor de komende weken. De Tour is voor een renster het grootste evenement van de wielerkalender. En dat we net dit jaar in Nederland, mijn thuisland, starten, maakt het extra mooi. Voor ons en onze sponsors in de eerste plaats, maar ook voor mij persoonlijk en voor mijn familie. Iedereen is al vakantie aan het aanvragen (lacht). De Tour de France Femmes zo dicht bij huis is een 'once in a lifetime'."

De Tour de France Femmes avec Zwift start dit jaar op maandag 12 augustus in Rotterdam. De ronde blijft vier dagen in Nederland en trekt daarna door België verder naar Frankrijk. Op 18 augustus weten we wie de derde gele trui mee naar huis mag nemen. Dan wordt het slotakkoord gegeven in de Alpen, met de rit van Le Grand-Bornand naar de top van Alpe d'Heuz. Het peloton zal uiteindelijk 946,3 kilometer afleggen.

 

Picture: Brecht Steenhouwer