Development Joshua Giddings vijfde in derde etappe Le Tour de Bretagne

Joshua Giddings (20) is vijfde geworden in de derde etappe van Le Tour de Bretagne. "Ik had goede benen, maar op het moment dat ik ze echt nodig had, was het vat af."
27 april 2024

De derde etappe in de ronde van Bretagne ging van Pontivy naar Guérande. Een kletsnatte rit werd het, maar dat is spek naar de bek van Joshua Giddings. "Dat gaat me wel goed af, wat regen en kou", vertelt hij. "Ik ben het gewoon, als Brit (lacht). Ook vandaag weer. Ik had goede benen. Het was mijn taak om in de vlucht te zitten en dat lukte. Het was best een grote groep, waar ook mijn ploegmaat Lorenz Van de Wynkele deel van uitmaakte. We werkten goed samen, maar werden na 40 kilometer toch gegrepen. Daardoor kreeg ik de kans om even op adem te komen." 

  

Giddings probeerde een aantal keer zelf aan te gaan. "Ik had écht goeie benen en wilde druk zetten. Met succes, want het peloton brak. In de lokale rondes ging Jakob Söderqvist van Lidl-Trek Future Racing er vandoor. Ik probeerde hem aanvankelijk nog bij te houden, maar er zat te veel snee op zijn aanval. Mijn goeie benen lieten me in de steek net op het moment dat ik ze nodig had. Da's jammer, ik was aanvankelijk wat teleurgesteld met mijn vijfde plaats. Maar we hebben als team vandaag wel de wedstrijd in handen genomen en ons laten zien, dus eigenlijk mag ik wel tevreden zijn." 

 

Foto: Brecht Steenhouwer