ProTeam Arnaud De Lie slaat meteen toe bij comeback

Lotto Dstny maakt er één en drie van op het podium in de Lotto-Famenne Ardenne Classic.
Race 28 april 2024

Arnaud De Lie pakt zijn eerste zege van het seizoen en daarmee ook zijn tweede overwinning op rij in de Lotto-Famenne Ardenne Classic, een thuiswedstrijd. "Ik ben blij met deze overwinning, na een moeilijke periode. Ik heb er geen woorden voor. Ik wil iedereen bedanken die mij de afgelopen weken heeft geholpen. Ik voelde me niet super in het begin van de koers, het was ook zwaar met de wind, maar opeens voelde ik me beter en mijn ploegmaats gaven me veel vertrouwen."

Een kopgroep van negen renners, waar vier renners van Lotto Dstny bij zaten, kreeg drie minuten. Op 100 kilometer van de streep pakte het peloton hen terug en sprongen vier andere renners naar voren. Lotto Dstny controleerde en op 42 kilometer van de streep kwam alles weer samen. Aanvallen werden gecounterd en een sprint was in de maak.

"Op het einde was het een sprint. Als een sprinter de finish ziet, heeft hij die extra punch in de benen. Het was nog steeds erg zwaar, met tegenwind. Het idee was dat ik zou starten en dat Maxim (Van Gils) in mijn wiel zou blijven als ik het niet tot de finish zou kunnen volhouden. Axel (Zingle) begon vrij vroeg aan zijn sprint, ik volgde hem en op het goede moment kon ik eruit komen."

"Deze overwinning is heel belangrijk, ik heb weer een beetje vertrouwen gekregen. Het is een mooie stap. Ik leef om te koersen, en deze overwinning maakt me gewoon trots. Het was een fantastische koers van het hele team. Ik ken het parcours goed en mijn ploeg was erg sterk." Arnaud De Lie vervolgt zijn programma volgende week in de GP du Morbihan en Tro-Bro Léon.

 

Foto: PhotoNews