Development Matys Grisel neemt overwinning in Tour de Bretagne

De 18-jarige Fransman wint de sprint van een select groepje.
Race 29 april 2024

De vijfde etappe van de Tour de Bretagne bracht de renners van La Gacilly naar Saint-Méen-le-Grand. De vroege vlucht werd op 58 kilometer van de streep teruggepakt door het peloton. Met nog 15 kilometer te gaan werd een nieuwe aanval ingezet. Acht renners sloegen een gaatje. In de beslissende move was het Lotto Dstny Devo Team aanwezig met Matys Grisel.

De kopgroep hield nog net een aankomend peloton af, waar in de finale een flinke valpartij gebeurde. Grisel, die eerder dit seizoen meerdere toptienplaatsen behaalde, overtrof zijn concurrenten en sprintte naar zijn eerste overwinning van 2024.

"Ik ben blij met deze overwinning. Ik wilde er echt voor gaan hier in de Tour de Bretagne. Normaal zouden we in de sprint voor Liam (Van Bylen) gaan. In de laatste twee ronden slaat een klein groepje een gaatje en Joshua (Giddings) zei dat ik met hen mee moest gaan. In het begin ging ik niet voluit, maar opeens begon ik er echt in te geloven dat de groep de finish kon halen. Ik was nog steeds bang dat het peloton ons terug zou pakken, maar daar hadden we ook Liam als tweede kaart. De laatste twee etappes liggen me ook goed, de Tour de Bretagne is een groot doel voor ons en de ploeg is sterk."

Foto: Gurvan Sevenou