ProTeam Derde plaats voor Arnaud De Lie in GP du Morbihan

Een mooie bevestiging: Arnaud De Lie (22) is derde geworden in de Grand Prix du Morbihan. "Ik mag hier tevreden mee zijn."
04 mei 2024

De Grand Prix du Morbihan schotelt een stevig parcours voor: na een aanloop van 65 kilometer moesten de renners 5 keer over een grote lokale ronde en daarna nog 8 keer over een kleinere versie daarvan. Met daarin telkens de pittige Côte de Cadoudal. "Het was een mooie koers, maar heel, heel lastig", vertelt Arnaud De Lie. "Ik zeg niet dat het alle 13 beklimmingen van de côte de Cadoudal à bloc ging, maar toch op z'n minst 7 keer."

Twee vluchters konden even voor het peloton uit rijden, maar werden in de oplopende slotkilometer gegrepen. Daarin bleven Benoît Cosnefroy, die er een lange sprint van maakte, en Axel Zingle De Lie voor. "Ik miste misschien een beetje vertrouwen, maar ik ben uiteindelijk wel tevreden met mijn derde plaats. De ploeg heeft goed voor me gewerkt. Op het einde bleven we met niet veel meer over, maar we koersten de hele wedstrijd voorin en ze waren er wanneer het moest." 

Arnaud De Lie tekent zo voor zijn tweede podium op een week tijd sinds zijn terugkeer in het peloton. "Dat geeft me vertrouwen. Vorige week was fijn, maar hier, in deze pittige koers, presteer je niet als je niet goed in vorm bent. Dit is dus een goede bevestiging en geeft me vertrouwen voor de Tro Bro Leon van morgen."