Development Lotto Dstny Development Team op 1 and 2 in 'H4A Internationaal Beloftenweekend'

Wat een schitterend weekend voor het Lotto Dstny Devo Team: nadat Steffen De Schuyteneer vrijdag de openingsrit van het Internationaal Beloftenweekend op zijn naam schreef, won hij vandaag ook de slotrit én het eindklassement. Robin Orins is tweede geworden.
04 mei 2024

Steffen De Schuyteneer heeft een mooi lijstje bijeen gefietst in het Internationaal Beloftenweekend: winnaar van de openingsrit in Terneuzen, tweede in de tijdrit van zaterdagvoormiddag én winnaar in de kasseirit op zaterdagnamiddag. De Schuytteneer mag zich zo, niet verwonderlijk, ook eindwinnaar noemen van de tweedaagse wedstrijd in Nederland. "We zijn naar hier gekomen met een sterke ploeg die de koers wilde hard maken én wilde winnen", vertelt Steffen. "Da's allebei gelukt. We nemen hier twee overwinningen mee naar huis én eindigen eerste en tweede in het eindklassement. Dan kan ik alleen maar zeggen: dankjewel, team. Dit is niet alleen mijn overwinning, het is ook die van de ploeg."

Niet alleen De Schuyteneer, maar dus ook Robin Orins mocht mee op het podium. Nadat hij derde werd in zowel Terneuzen als in de tijdrit in het Sas van Gent, en zesde in de slotrit, was de tweede plaats in het algemeen klassement van het Beloftenweekend voor hem. Het Lotto Dstny Devo Team moest na de tijdrit bovendien nooit meer echt knokken voor de GC. "We zaten altijd waar we moesten zitten en stonden comfortabel op voorsprong na twee koersen", zegt De Schuyteneer nog. "Toegegeven, ik had niet de beste benen toen we wedstrijd nummer drie aanvatten, maar naarmate de koers vorderde, kwamen die gelukkige wel terug. We kwamen eigenlijk nooit in de problemen. Na al die ereplaatsen dit seizoen, ben ik blij dat het eindelijk eens prijs is. Dit doet echt deugd."