Ladies Thalita de Jong achtste in openingsetappe Itzulia

Thalita de Jong is achtste geworden in de openingsetappe van de Ronde van het Baskenland. "Ik voelde me heel goed, dit geeft vertrouwen."
10 mei 2024

De derde Itzulia Basque Country werd deze morgen vroeg, net voor tien uur, op gang getrokken in Vitoria-Gasteiz. De vrouwen kregen een etappe van 140 kilometer voorgeschoteld, met onderweg een aantal hoogtemeters, te verzamelen op de Olaeta, Azkarate en Itziar, beklimmingen van respectievelijk derde, tweede en derde categorie. "Een spannende koers werd het niet", vertelt Thalita de Jong. "Er werd niet echt gekoerst. Geen enkele ontsnapping kreeg echt ruimte en ook op de laatste klim, waar ik toch een aanval had verwacht, gebeurde niets." 

De Jong had nochtans op die aanval gehoopt. "Zo konden we met een kleiner groepje richting finish gaan, want ik ben niet zo van de massasprints. Uiteindelijk werd er in de laatste 7 kilometer nog aangevallen waardoor we toch met een uitgedund peloton gingen sprinten. Daar moest ik een gaatje laten doordat enkelen zich lieten uitzakken helaas. Anders had er wel een top vijf in gezeten. Maar ik ben al heel tevreden met deze mooie start van Itzulia. Ik koerste de hele dag mooi mee voorin." Misha Bredewold won uiteindelijk de eerste etappe.  

Morgen staat een kortere rit, maar met een gelijk aantal hoogtemeters als vandaag, op het programma. "Ik hoop met de besten mee omhoog te kunnen. Ik voel me goed, ben goed hersteld van de Vuelta. Dat hoop ik de rest van de week mee te nemen." 

 

Foto: Orbea