ProTeam Arnaud De Lie sprint in Circuit de Wallonie naar overwinning nummer drie

Alweer raak voor Arnaud De Lie (22). Hij haalt in Circuit de Wallonie zijn derde overwinning van het seizoen.
09 mei 2024

Vier keer koers sinds zijn terugkeer in het peloton, vier keer podium: wat een terugkeer van Arnaud De Lie. Na winst in Famenne, Tro Bro Leon en een derde plaats in Morbihan, voegt de stier van Lescheret een derde overwinning aan het lijstje toe. Deze namiddag sprintte hij in Charleroi naar winst in Circuit de Wallonie. "We reden een prima sprint", vertelt een gelukkige De Lie. "Lionel Taminiaux lanceerde me en dan hadden we nog altijd Milan Menten over als 'reserve'. Dat is luxe. Ik heb gewacht en knalde er op het juiste moment uit." 

Lotto Dstny voerde de hele dag de forcing en hield voortdurend controle.  De Lie zelf schudde aan de boom op 65 kilometer van de meet, op de steile Rue Toffette, maar de wedstrijd draaide uiteindelijk uit op de verwachte massasprint. "Ik weet niet hoeveel kilometer Victor (Campenaerts) op kop heeft gereden, maar het was indrukwekkend (lacht). Wat een prachtig teamwork weer vandaag. Dat ik al mijn ploegmaten kan belonen en bedanken met een overwinning doet bijzonder veel deugd." 

De ban van de ziekte van Lyme lijkt definitief gebroken voor De Lie. "Ik heb het gevoel dat het dankzij die break is dat ik vandaag sterk ben. Ik heb grote stappen gezet tijdens die afwezigheid, vooral ook mentaal. De conditie wordt ook steeds beter, dus ik kijk uit naar wat nog komt." 

 

Foto: PhotoNews