ProTeam Jarne Van de Paar sprint naar een tweede plaats in de Elfstedenronde

De knieproblemen waar Jarne Van de Paar (23) begin dit seizoen nog mee sukkelde, zijn duidelijk van de baan: Van de Paar is in Brugge knap tweede geworden in de Elfstedenronde.
05 mei 2024

De renners kregen 200 kilometer over voornamelijk vlakke wegen voor de wielen. Een vlucht van zes bleef een tijdlang voor, en ondanks het feit dat er achterin snoeihard gekoerst werd, bleek het moeilijk om op de vlakke wegen echt wat te forceren. Vijf overgebleven vluchters konden de laatste ronde van 28,9 kilometer nog ingaan. Pas op 3,5 kilometer van de meet werd de laatste man voorop door het jagende peloton gegrepen.

De voorbije jaren draaide de Elfstendenronde steevast uit op een koninklijke sprint, maar een valpartij op 2 kilometer van de meet ontsierde dit keer de finale waardoor slechts een kleine groep aan sprinten toe kwam. Alexander Kristoff (Uno-X Pro Cycling Team) ging van ver aan. Jarne Van de Paar probeerde hem nog te volgen, maar moest zijn meerdere in de Noor erkennen. "Kristoff ging aan vanop 180 meter, hij reed een perfecte sprint en ik geraakte er niet meer over", vertelt Van de Paar. "Toch ben ik heel blij met deze tweede plek. De laatste lijn was behoorlijk hectisch, met nog een rotonde waarop je maar beter perfect gepositioneerd zat. De ploeg heeft schitterend werk geleverd. Cedric Beullens zette me perfect af en ik heb er alles proberen uit te halen. Dit schept vertrouwen na een paar weken zonder koers. Morgen vertrek ik naar de Ronde van Hongerije. Daar liggen ook een aantal mooie kansen te wachten, dus daar kijk ik naar uit."

 

Foto: PhotoNews