ProTeam Jenno Berckmoes klaar voor het tweede deel van het seizoen

Jenno Berckmoes is klaar voor het tweede deel van het seizoen: "Ik heb een grote stap gezet ten opzichte van vorig jaar. Ik voel me goed en klaar voor de Vierdaagse van Duinkerke."
Race 13 mei 2024

"Ik ben blij dat ik wat tijd heb gekregen om te herzetten na een druk voorjaar. Ik nam vier dagen van de fiets en daarna trainde ik drie weken, waar alles perfect verliep en ik wat tijd had voor mijn vriendin en familie. Het was nodig om even thuis te zijn na een drukke periode. Ik voel me nu goed, ik denk dat ik nog niet op mijn topniveau ben, maar daar wil ik wel naar groeien in de volgende koersen."

"Als ik terugkijk naar het eerste deel van mijn seizoen, ben ik superblij. Ik pakte een overwinning en verschillende mooie resultaten. Ik kon andere ploegmaats helpen, het was zeer succesvol. Misschien was ik voor mijn laatste wedstrijden in het voorjaar een beetje moe, maar ik heb een grote stap gezet ten opzichte van vorig jaar. Ik kom met een ander gevoel naar de koersen, in de ploeg loopt alles op rolletjes en al die kleine percentages maken dat je goed kunt presteren."

Ervaring opdoen

"De Vlaamse klassiekers waren moeilijk voor de ploeg, omdat we een echte kopman misten. Het was voor mij leuk om aan een aantal deel te nemen en ervaring op te doen. Ik denk dat we ons best hebben gedaan, ik weet voor mij persoonlijk dat ik nog moet groeien voor de klassiekers. Voor de Vierdaagse van Duinkerke hebben we verschillende kaarten om uit te spelen. We zullen Milan (Menten) helpen voor de sprints en ik zal proberen geen tijd te verliezen in het algemeen klassement. Ik denk dat de vijfde etappe mij het beste ligt en daar hoop ik een rol te spelen. Tony Gallopin, een van onze sportdirecteurs, zal verschillende plannetjes hebben en we zullen er het maximum proberen uit te halen."

Foto: PhotoNews