ProTeam Lionel Taminiaux sprint naar vierde plaats in Rund um Köln

Lionel Taminiaux is naar een vierde plek gesprint in Rund um Köln. "Een podiumplaats zat er misschien ook in, maar dit is een opsteker na vorige week."
26 mei 2024

Lotto Dstny startte in Keulen met een uitgedunde ploeg, na het uitvallen van Jasper De Buyst, die ziek verstek moest geven. En ook Lionel Taminiaux had het de voorbije week te pakken. "Ik kon maar één training afwerken", vertelt hij. "Gelukkig bleek ik vandaag fris genoeg om te starten."

Taminiaux moet zich uiteindelijk tevreden stellen met een vierde plaats, na een pelotonsprint. "Het voelt wat dubbel. De ploeg heeft de koers hard gemaakt. Bij heel wat sprinters zat er niet niet veel meer op aan de finish en dat speelt in mijn voordeel. Dat ik het dan niet kan afmaken met een podiumplaats, is wel spijtig. Ik kwam er pas redelijk laat uit helaas. Tegelijk geeft deze vierde plaats mij opnieuw wat vertrouwen. Na vorige week, in Duinkerke, had ik een mentale dip. Het draaide er niet zoals het moest. Waarom weet ik niet echt, maar ik kon mijn ding niet doen voor de ploeg en lag daar wat mee in de knoop. Met deze ereplaats kan ik dat toch wat achter me laten."

 

Foto: PhotoNews