Development 1, 2, 3 en 4 voor Lotto Dstny in Omloop Het Nieuwsblad U23

Wat een prestatie: het complete podium van de Omloop Het Nieuwsblad U23 kleurt rood en blauw. Robin Orins wint, Matys Grisel wordt tweede, Liam Van Bylen derde. Joshua Giddings maakt het feest compleet met een vierde plaats.
26 mei 2024

Hand in hand: zo kwamen Robin Orins (22) en Matys Grisel (18) in Herzele over de meet. Robin als eerste, Matys Grisel als tweede. In de achtergrond sprintte Liam Van Bylen (19) naar een derde plaats, Joshua Giddings (20) naar een vierde. Een prachtige dag dus voor het Lotto Dstny Development Team, dat met overmacht de Omloop Het Nieuwsblad U23 naar z'n hand zette.

Al op de Leberg schudde Orins een eerste keer aan de boom. "Even daarvoor, op de Haaghoek, wist ik: ik moet naar voor, want hier zal de schifting gevoerd worden. Dat lukte en op de Leberg reed ik, samen met nog iemand anders, meteen weg. Ook al voelde ik me enorm sterk, ik wist dat het met z'n tweeën moeilijk zou worden. Op de Hostellerie ben ik daarom een tweede keer à bloc gegaan. Toen kreeg ik Matys, Joshua en nog twee anderen mee. Een véél betere situatie dus. Maar in de achtergrond kwam een groep terug en dus zat er niets anders op dan op de Molenberg nòg eens vol door te trekken."

Met succes, want Orins kreeg bij die aanval opnieuw ploegmaat Matys Grisel mee en de twee kompanen gingen er voor de rest van de koers alleen vandoor. "Matys was niet normaal sterk. Op een bepaald moment lopen we met z'n tweeën uit tot twee minuten. Hij heeft me werkelijk mee naar de meet getrokken, mijn benen waren compleet leeg en hij bleef maar sleuren. Ik krijg hier een prachtig cadeau van hem. Matys is eerstejaars, maar wat hij hier neerzet… Ik kan hem alleen maar bedanken voor het teamwork van vandaag. Hij zal een grote coureur worden."

Dat Van Bylen en Giddings drie en vier worden, maakt het feest alleen nog groter. "We rijden al het hele seizoen bijzonder aanvallend en dat wordt vaak beloond met zowel eerste én tweede plaatsen. Maar nu, één, twee, drie én vier… da's prachtig. Ik ben echt bijzonder gelukkig met deze overwinning. De Omloop Het Nieuwsblad voor beloften is dan misschien geen UCI-koers, maar 't is een naam die niet liegt. Ik zet deze hoog in het lijstje."

 

Foto: Brecht Steenhouwer