Development Jarno Widar wint Alpes Isère Tour

Jarno Widar heeft in de Franse Alpen de Alpes Isère Tour op zijn naam geschreven. Na vijf etappes bleek hij in Le Bourg-d'Oisans de sterkste van het pak.
26 mei 2024

De Alpes Isère kende zijn slotakkoord in de schaduw van Alpe D'Huez, met een pittige etappe van 170 kilometer tussen Saint-Pierre d’Entremont en Le Bourg d’Oisans. De renners kregen onderweg onder meer de Col d'Ornon en de Pas de la Confession op hun bord. Jarno Widar (18) kwam vandaag als tweede over de meet en pakt zo de eindoverwinning in de vijfdaagse ronde. "Ik had van bij de start een goed gevoel", vertelt Widar. "Dat het op de slotklim zou gebeuren, had ik op voorhand voorspeld en zo geschiedde."

Widar kon uit een kopgroep van aanvankelijk acht renners ontsnappen op zo'n 25 kilometer van de meet. Hij kreeg aanvankelijk Tom Donnerwirth (Decathlon AG2R La Mondiale DT) en José Félix Parra Cuerda (Equipo Kern Pharma) met zich mee, maar toen die eerste moest lossen, waren de twee op elkaar aangewezen. "Wilde ik winnen, dan was het een zaak om leider Killian Verschuren (Decathlon AG2R La Mondiale DT) achter te laten. Ik moest slechts één seconde op 'm winnen en dat lukte."

Op zo'n 15 kilometer van het einde fietste Widar al virtueel in het geel. De ritwinst was voor de Spanjaard, de eindoverwinning van Alpes Isère voor de Lotto Dstny Development renner. "Na Classiques des Alpes vorig jaar, kan ik nu deze ronde op mijn naam schrijven. Dit voelt heel speciaal en geeft vertrouwen voor de Giro Next Gen. Afgelopen donderdag was ik teleurgesteld toen ik naast de overwinning greep, omdat ik me de sterkste voelde. Dat ik dan nu de gele trui toch kan binnen halen, maakt alles goed. De ploeg heeft de hele week prachtig werk geleverd. Tijdens de sprintersetappes zetten ze alles in het werk om mij veilig te houden en geen tijd te doen verliezen. Ze hebben zich helemaal opgeofferd voor mij."