Algemeen Lotto Soudal kondigt Vuelta-selectie aan

Race 16 augustus 2022

Cedric Beullens, Steff Cras, Jarrad Drizners, Thomas De Gendt, Maxim Van Gils, Filippo Conca, Kamil MaÅ‚ecki en Harry Sweeny zijn de renners die Lotto Soudal naar de Vuelta a España stuurt. Met het gebalanceerde gezelschap streeft de Belgische ploeg in eerste instantie ritsucces na.

"Ik denk dat we een sterke, uitgebalanceerde ploeg hebben voor deze laatste grote ronde van het seizoen", zegt sportdirecteur Kurt Van de Wouwer. "Zonder een uitgesproken kopman, maar dat biedt mogelijkheden aan iedereen om zijn kans te gaan. Met Thomas De Gendt hebben we iemand die alles gezien en meegemaakt heeft. In 2017 won hij een rit in de Vuelta en de afgelopen Giro heeft hij laten zien dat hij het nog altijd kan. Hij kan onze jonge renners gidsen doorheen hun eerste grote ronde. We hebben drie debutanten in een grote ronde: Cedric Beullens, Jarrad Drizners en Filippo Conca."

"Harry Sweeny liet in de Tour de l'Ain zien dat hij in een heel goede conditie is", gaat Van de Wouwer verder. "Filippo Conca, Kamil MaÅ‚ecki en Jarrad Drizners toonden ook dat ze in orde zijn en Cedric Beullens kan misschien al in het openingsweekend in Nederland zijn kans gaan wanneer we te maken zouden krijgen met waaiers. Maxim Van Gils zal zich richten op ontsnappingen in lastigere etappes. En Steff Cras was vorig jaar 20ste in het algemeen klassement en mag daar ook dit jaar de nodige ambities voor koesteren."

In dit artikel

14 aug 05 sep

La Vuelta ciclista a España

Vlag Spanje Spanje 3417 km
  1. Primož Roglič Vlag Slovenië 83H 55' 29" Team Jumbo-Visma
  2. Enric Mas Vlag Spanje 84H 00' 11" Movistar Team
  3. Jack Haig Vlag Australië 84H 03' 09" Bahrain - Victorious
  4. Steff Cras Vlag België 85H 17' 35" Lotto Soudal
  5. Andreas Kron Vlag Denemarken 87H 30' 04" Lotto Soudal
  6. Sylvain Moniquet Vlag België 87H 47' 39" Lotto Soudal
  7. Maxim Van Gils Vlag België 87H 49' 24" Lotto Soudal
  8. Harm Vanhoucke Vlag België 88H 38' 00" Lotto Soudal
  9. Florian Vermeersch Vlag België 88H 52' 38" Lotto Soudal