ProTeam Arnaud De Lie zet zegeteller op 8 met winst in Schaal Sels

Arnaud De Lie werkte het voorbeeldige werk van de ploeg af, die heel de dag werkte om de 20-jarige sprinter in een perfecte positie naar de meet te brengen.
Race 21 augustus 2022

Met overmacht won Arnaud De Lie de massasprint in de Schaal Sels. Hij werkte er het voorbeeldige werk van de ploeg af, die heel de dag werkte om de 20-jarige sprinter in een perfecte positie naar de meet te brengen. “Uiteindelijk moest ik maar 150 meter echt sprinten.”

Lotto Soudal was met een duidelijk doel naar Merksem afgezakt: Arnaud De Lie aan de overwinning helpen in de UCI 1.1-koers. Al snel reed er een kopgroep van 3 renners weg, maar de coureurs van de Belgische WorldTour-ploeg namen de verantwoordelijkheid om de voorsprong nooit boven de minuut te laten oplopen.

Het trio werd zoals gepland ingelopen in de finale, waarna eerst Victor Campenaerts, en daarna ook Roger Kluge, Rüdiger Selig en Michael Schwarzmann de rode loper uitrolden voor Arnaud De Lie.

“De ploeg heeft heel de dag voor mij gereden”, aldus Arnaud De Lie direct na afloop. “Of het nu een massasprint werd of een sprint met een kleinere groep, dat maakte niet uit. Zolang ik maar om de zege kon sprinten. We hebben de kopgroep kort gehouden. Daarna heeft Victor Campenaerts een enorme kopbeurt van 3 kilometer gedaan en toen is de sprinttrein gaan rijden. Ik hoefde eigenlijk nog maar 150 meter te sprinten.”

Voor Arnaud De Lie is het de 8ste zege van het seizoen. “Dit had ik voor het seizoen nooit durven dromen natuurlijk. Zowel voor mijzelf als de ploeg draait het heel goed in de Belgische wedstrijden.” Volgende week start de Ardennees nog in de Egmont Cycling Race en de Bretagne Classic. “Ook daar mag ik met ambities aan de start staan. Voor mij mag het seizoen nog even duren.”

Foto's: Photo News

In dit artikel