ProTeam “Onze jongens zijn hongerig om te koersen én om meteen te presteren”

Race 20 januari 2023

Komende zondag 22 januari wordt op het Europese vasteland het nieuwe wielerseizoen op gang getrapt met de Classica Comunitat Valenciana, een 1.1 eendagskoers met start in Valencia en finish in La Nucia. Het peloton krijgt meteen een lastig parcours voorgeschoteld, waarbij de beklimming van de Alto de Bixauca (18 kilometer aan gemiddeld 2,7%) het wedstrijdverloop grotendeels zal bepalen. Lotto Dstny heeft meerdere ijzers in het vuur en is hongerig om meteen een goede prestatie af te leveren.

Sportief manager Kurt Van de Wouwer blikt vooruit: “De Classica Comunitat Valenciana is voor ons de eerste koers van het seizoen op het Europese vasteland. Iedereen zal hypergemotiveerd aan de start staan en dat is bij Lotto Dstny niet anders. Onze jongens zijn hongerig om te koersen én om meteen te presteren. In tegenstelling tot andere jaren start de wedstrijd in Valencia en wordt in La Nucia de winnaar gekroond. De Alto de Bixauca, een lange beklimming met de top op 24 kilometer van de meet wordt cruciaal. Een sprint wordt dus allesbehalve vanzelfsprekend. Aan parcourskennis zal het bij de meeste ploegen in ieder geval niet ontbreken, aangezien heel wat teams – net zoals Lotto Dstny – een trainingsstage in de buurt hebben afgewerkt.”

Selectie Lotto Dstny Classica Comunitat Valenciana: Cedric Beullens, Jasper De Buyst, Arnaud De Lie, Arjen Livyns, Milan Menten, Eduardo Sepulveda en Brent Van Moer.

Foto: Facepeeters.

In dit artikel