ProTeam Meteen raak voor De Lie in Classica Comunitat Valenciana

De 20-jarige Belg zorgt voor Lotto Dstny's eerste winst op Europese bodem.
Race 22 januari 2023

Lotto Dstny heeft meteen de hoofdvogel afgeschoten bij zijn eerste koers op Europese bodem. In de eendagswedstrijd Classica Comunitat Valenciana toonde Arnaud De Lie na een lastige finale zijn snelle benen. In de oplopende slotkilometers werd De Lie door zijn ploegmaats in perfecte positie richting sprint gepiloteerd. De 20-jarige Belg ontbond zijn duivels in de laatste rechte lijn en toonde zich in La Nucia autoritair de snelste. De Lie werd op het podium geflankeerd door Boasson Hagen en Biermans. “Het is fantastisch om het seizoen te beginnen met een overwinning, maar nog belangrijker om te zien dat het volledige team meteen op de afspraak was.”

Op de steilste pentes van de Alto de Bixauca – zoals verwacht scherprechter in de finale - spatte het peloton uit elkaar en vormde zich een kopgroep met daarbij ook Brent Van Moer. Nadat die ontsnapping teniet werd gedaan, nam Lotto Dstny resoluut het heft in handen. De lastige slotkilometers zorgden nog voor een chaotische finale, maar De Lie werd door zijn ploegmaats perfect afgezet richting eindsprint. De Ardennees lanceerde een machtige versnelling, hield iedereen af en haalde zo zijn eerste overwinning van het seizoen binnen.

Arnaud De Lie“De lange beklimming in volle finale maakte het niet gemakkelijk maar voor ons was het een droomscenario. Brent Van Moer zat in de kopgroep en in het peloton toonde we ons de sterkste ploeg van de wedstrijd. In de laatste kilometers hebben we het perfect gedaan en de verschillende aanvallen gepareerd. We bewaarden de controle en daarna was het aan mij om te sprinten. Ik ben dan ook blij dat ik mijn ploegmakkers kan belonen met de eerste winst van het seizoen. Uiteraard is deze overwinning belangrijk voor mij na een winter waarin ik hard heb gewerkt om er meteen te staan. Dat ik op de lange klim kon volgen toont aan dat ik een mooie stap vooruit heb gezet. Deze overwinning is alvast een mooi begin, maar smaakt uiteraard naar meer…”

Foto: Photo News.

In dit artikel