ProTeam Lotto Dstny mikt op collectieve prestatie in openingsweekend

Victor Campenaerts en Arnaud De Lie blikken vooruit op de eerste Belgische koersen.
Race 24 februari 2023

Na lang wachten is het komend weekend eindelijk zover. In de traditionele openers van het wielervoorjaar, Omloop Het Nieuwsblad (1.UWT) en Kuurne-Brussel-Kuurne (1.Pro) zal het peloton voor het eerst opnieuw te zien zijn op de Belgische hellingen en kasseien.

Lotto Dstny mikt op een collectieve prestatie in het Belgisch openingsweekend en heeft met Victor Campenaerts en Arnaud De Lie twee vooruitgeschoven pionnen. De Lie staat aan de start van zijn eerste volledige openingsweekend, waarin hij in de eerste plaats vooral ervaring wil opdoen. Voor Victor Campenaerts wordt de Omloop na een lange voorbereiding de eerste koers van zijn seizoen. Campenaerts toont zich vooraf ambitieus en vol vertrouwen in een sterke Lotto Dstny-ploeg.

Victor Campenaerts: Net zoals zovelen kijk ik enorm uit naar het begin van het Belgische voorjaar. De volledige ploeg heeft er enorm veel zin in en zelf sta ik ook te popelen om te koersen in de Omloop Het Nieuwsblad. Persoonlijk heeft de vijfde plek van vorig jaar – ondanks de vele pech in de wedstrijd – me een enorme boost gegeven. Voor de rest van het voorjaar van 2022, maar ook voor het begin van dit nieuwe klassieke seizoen. Graag wil ik in de Omloop van 2023 beter doen dan een vijfde plaats. Maar ik ben natuurlijk niet alleen, we hebben een collectief sterke ploeg die voor elkaar door het vuur gaat. We willen een prominente rol spelen in het koersverloop en moeten vooral profiteren van onze sterkte in de breedte.”

Arnaud De Lie toonde zijn goede vorm al, maar de 20-jarige Ardennees blijft realistisch.

Arnaud De Lie: “Ik kijk in de eerste plaats vooral heel erg uit naar mijn eerste volledige openingsweekend. Het is leuk dat ik vaak genoemd word als kanshebber en zelf hoop ik ook op een goed resultaat, maar toch zie ik mezelf niet als de grote favoriet. Er staan nog heel wat andere sterke blokken aan de start, waarover misschien minder wordt gepraat. Ik sta in de eerste plaats aan de start om zoveel mogelijk ervaring op te doen, maar uiteraard zal ik ook geen kansen laten liggen als die er komen.”

“Veel zal afhangen van het koersverloop, maar het is aan ons om als team steeds aandachtig te blijven. Natuurlijk heb ik met mijn sterke eindschot een bijkomend wapen, maar in kasseiklassiekers afwachten op een sprintscenario is vaak ook niet de ideale tactiek. De korte inspanningen bergop moeten me goed liggen en als het wedstrijdscenario dat toelaat, zal ik uiteraard aandachtig zijn voor interessante moves. Net zoals mijn Lotto Dstny-ploegmaats overigens.”


 Foto's: Photo News.

In dit artikel