ProTeam Arnaud De Lie imponeert met tweede plaats in Omloop Het Nieuwsblad

De Lie maakte indruk onderweg en sprintte naar een podiumplaats achter solo winnaar Van Baarle.
Race 25 februari 2023

Lotto Dstny-renner Arnaud De Lie heeft bij zijn debuut in de Omloop Het Nieuwsblad meteen een podiumplek bemachtigd. De 20-jarige Ardennees sprintte naar de tweede plaats achter Dylan Van Baarle, die solo naar de zege reed. De Lie maakte indruk onderweg en voegde zich dankzij een sterke beklimming van de Muur samen met Laporte, Mohoric en Wellens in een eerste achtervolgende groep die jacht maakte op Van Baarle. De Nederlander bleef uit de greep van de achtervolgers, en met de oplopende finish in zicht kwam ook het uitgedunde peloton nog terug. De Lie ging echter fors aan en sprintte met een machtige versnelling naar een indrukwekkende tweede plek in zijn eerste Omloop.

“Ik ben heel blij met deze tweede plaats in de Omloop, ik had echt een superdag vandaag. Ik kan moeilijk ontgoocheld zijn met mijn eerste podium in een WorldTour-koers, en dat op 20-jarige leeftijd. Vorig jaar volgde ik deze wedstrijd nog op TV, om nu meteen helemaal vooraan de Muur te beklimmen, is gewoon ongelooflijk”, reageert Arnaud De Lie.

Nochtans zag het er op vijftig kilometer van de finish niet zo rooskleurig uit voor De Lie, die in een van de vele bochten in de Vlaamse Ardennen onderuit ging.

“Het was een constant gevecht om de beste positie, ik nam de bocht iets te breed en kwam ten val. Ik bleef kalm en kon ook op mijn sterke ploegmaats rekenen om terug aan te sluiten in het peloton. Zo kon ik de cruciale beklimming van de Molenberg goed vooraan opdraaien. Op de Muur van Geraardsbergen ging het puur om de kracht en kon ik naar het duo Wellens – Mohoric toerijden. Om op dergelijke iconische helling naar boven te rijden, gaf me echt kippenvel. Van Baarle was echt ijzersterk en op het einde perste ik er nog alles uit om tweede te eindigen, die podiumplaats wilde ik echt niet meer uit handen geven. Dat was ik verplicht aan mijn ploegmaats, die een sterke koers hebben gereden vandaag”, besluit Arnaud De Lie.

Foto's: Photo News.

In dit artikel