ProTeam De Lie sluit sterk openingsweekend af met zevende plek in Kuurne

Na een tweede plaats in de Omloop is het voor de jonge Belg zijn tweede toptienplek bij de start van het Belgische voorjaar.
Race 26 februari 2023

Arnaud De Lie heeft zijn eerste volledige openingsweekend afgesloten met een 7de plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne (1.Pro). Na een tweede plaats in de Omloop is het voor de jonge Belg zijn tweede toptienplek bij de start van het Belgische voorjaar.

In de 75ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne ontplofte de wedstrijd reeds op 100 kilometer van de finish. In de heuvelzone van het Pays des Collines vormde zich uiteindelijk een kopgroep van vijf met Wellens, Mohoric, Benoot, Van Hooydonck en vroege vluchter Van der Hoorn. In de achtervolging nam Lotto Dstny het heft in handen nam voor sprinter Arnaud De Lie, die de slag overleefde en samen met enkele ploegmaats deel uitmaakte van een stevig uitgedund peloton. Na een lang gevecht tussen vluchters en de achtervolgende groep deed Lotto Dstny er alles aan om dichterbij te komen, maar de winnaar zat vooraan. Het was Tiesj Benoot die naar de zege reed, Arnaud De Lie moest in de sprint voor plek zes enkel Christophe Laporte voor zich dulden. 

Arnaud De Lie: “Een zevende plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne en een tweede plek in de Omloop is uiteraard een positieve balans na mijn eerste volledige Belgische openingsweekend. Toen de koers in de heuvelzone werd opengebroken, had ik in eerste instantie wat zware benen. Op Le Bourliquet moest ik me beperken tot volgen. Geleidelijk aan kwam ik in mijn ritme en werden de benen beter.”

“Er werd naar ons gekeken in de achtervolging, maar mijn ploegmaats leverden alweer knap werk. Dat we nog met vijf renners deel uitmaakten van het uitgedunde peloton toont aan dat we collectief sterk waren. Arjen Livyns, Brent Van Moer en Frederik Frison hebben bergen werk verzet en Florian Vermeersch zorgde ervoor dat ik in goede positie aan de sprint kon beginnen. Jammer genoeg was het niet voor de zege, maar ik sluit dit openingsweekend zeker met een tevreden gevoel af. Ik heb opnieuw een goede stap gezet en met deze vorm komen er ongetwijfeld nog mooie dingen aan.”

Ook sportdirecteur Nikolas Maes toonde zich tevreden na afloop van het openingsweekend. “We werkten al een tijdje toe naar een podiumplaats in de Omloop en met ook een goede koers in Kuurne-Brussel-Kuurne kunnen we terugblikken op een geslaagd begin van het klassieke seizoen. Uiteraard is er het sterke Jumbo-Visma, maar zelf hebben we ook onze verantwoordelijkheid genomen en onze stempel op de wedstrijd gedrukt. Dat wil echter niet zeggen dat wij het volledige gewicht van de koers moeten dragen, de andere ploegen moeten dat ook beseffen. Arnaud is nog maar 20 jaar en toe aan zijn tweede seizoen als prof. Uiteraard is er bij ons nog ruimte voor verbetering, maar als we op dit elan kunnen voortbouwen, zit er nog heel wat moois aan te komen.”

Foto's: Photo News.

In dit artikel