ProTeam Florian Vermeersch blikt vooruit op vierde deelname aan Ronde van Vlaanderen

Met de Ronde van Vlaanderen op zondag 2 april vindt de hoogmis van het Vlaamse wielervoorjaar plaats.
Race 31 maart 2023

Met de Ronde van Vlaanderen op zondag 2 april vindt de hoogmis van het Vlaamse wielervoorjaar plaats. Tussen Brugge en Oudenaarde wacht maar liefst 270 kilometer koers, bezaaid met iconische hellingen en kasseien zoals Koppenberg, Kwaremont en Paterberg. Lotto Dstny vaardigt met Jasper De Buyst, Sébastien Grignard (die de zieke Cedric Beullens vervangt), Arjen Livyns, Frederik Frison, Brent Van Moer en Florian Vermeersch zes Belgen af. Australiër Caleb Ewan is de enige debutant in het Lotto Dstny-zevental voor de Ronde.

Vierde opeenvolgende Ronde voor Florian Vermeersch

De 24-jarige Florian Vermeersch staat al voor zijn vierde opeenvolgende deelname aan de Ronde. Hij hoopt de pech van de voorbije weken achter zich te laten en wil zich als één van de speerpunten van het team tonen op ‘zijn’ Vlaamse wegen.

"Ja, ik had veel pech de voorbije wedstrijden maar dat hoort er nu eenmaal bij, zeker op de Vlaamse wegen loert een tegenslag vaak om elke hoek”, begint Vermeersch. “Het is nu kwestie van de knop om te draaien en vooruit te kijken naar de Ronde. We starten alleszins met een sterke en gemotiveerde ploeg en willen ons tonen in Vlaanderens Mooiste. Achter de topfavorieten als Van Aert, Van der Poel en Pogacar ligt het volgens mij toch dicht bij elkaar. Persoonlijk ben ik voorzichtig en hoop ik op een plekje in de top 20, maar er zijn veel renners die daarvoor in aanmerking komen.”

Creatief koersen als codewoord

Over de koerstactiek van Lotto Dstny is Vermeersch duidelijk. “Iedereen weet dat er tegen de versnellingen van de Grote Drie weinig renners opgewassen zijn in het peloton. Daarom is het aangewezen om niet te wachten tot het eind om iets te proberen. Alleen wordt het ook steeds moeilijker om te anticiperen. Er zijn nog weinig koersen waar je het verloop kan voorspellen, dus het is zaak om wat creatief te zijn. Hoe dat juist in zijn werk gaat, valt te bekijken in de wedstrijd zelf.”

Parcourskennis als troef

"Mijn grote voordeel hier is dat ik die Vlaamse wegen op m’n duimpje ken. Het is een lange koers met moeilijke beklimmingen, maar met goeie parcourskennis heb je in de Ronde een streepje voor. Er zijn verschillende koersscenario's mogelijk, maar ik hoop sowieso in de aanval mee een rol te spelen en de ploeg aan een goed resultaat te helpen”, besluit Florian Vermeersch.

Foto's: Photo News.

In dit artikel