ProTeam Florian Vermeersch toont vechtlust in Paris-Roubaix

De 24-jarige finishte net zoals in de Ronde op een twaalfde plaats.
Race 09 april 2023

Lotto Dstny-renner Florian Vermeersch is op een twaalfde plek geëindigd in de snelste editie ooit van Paris-Roubaix. De 24-jarige Belg toonde nog maar eens zijn goede voorjaarsvorm en finishte zoals vorige week in de Ronde net buiten de top tien van een wielermonument.

De 120ste Hel van het Noorden brak open op de kasseistrook voor de befaamde Trouée d’Arenberg, waar een elitegroepje zich afscheidde. Lotto Dstny miste de slag maar het was Florian Vermeersch die even later samen met het duo Laporte – Van Hooydonck de oversteek richting de kopgroep probeerde te maken. Het trio naderde tot op minder dan een minuut, maar kon na een lange achtervolging de aansluiting uiteindelijk niet maken. Vooraan soleerde Van der Poel in een ongelooflijke finale naar de zege, Florian Vermeersch sprintte iets meer dan vier minuten later naar een twaalfde plaats op de Velodroom van Roubaix.

Florian Vermeersch: “Jammer genoeg misten we de slag op de strook van Haveluy en lieten we als team misschien een steekje vallen. Dat neemt niet weg dat ik tevreden ben met de koers die ik heb gereden. Ik deed er alles aan om terug te keren en uiteindelijk kwamen we nog vrij dicht bij de kop van de koers. Maar toen ik hoorde dat er vooraan werd aangevallen, besefte ik dat het moeilijk zou worden. Ik voelde me sterk vandaag en een top tien had mooi geweest, maar ik moet hier vrede mee nemen.”

Met zowel een 12de plek in de Ronde als in Parijs-Roubaix kijkt Vermeersch terug op een goede kasseicampagne. “Twee keer top vijftien rijden in een Monument is zeker iets om tevreden over te zijn. Misschien blijf ik met een wat onvoldaan gevoel achter, maar ongetwijfeld zet zich dat om in trotsheid. We hebben als ploeg reeds een mooie stap gezet, maar hebben ook nog zaken te leren”, besluit de 24-jarige.

Debutant Arnaud De Lie sloot zijn eerste Paris-Roubaix af op een 50ste plek, maar kreeg onderweg af te rekenen met heel wat pech. “Ik voelde me sterk en heb me echt geamuseerd vandaag. Helaas reed ik lek in het Bos van Wallers, maar ik bleef vechten. Uiteindelijk kon ik ook terugkeren in het peloton dat om de 15de plaats zou sprinten, maar reed helaas opnieuw lek op de laatste strook. Jammer, maar dit was alvast een leuke eerste kennismaking met de Hel.”

Lotto Dstny-renner Sébastien Grignard kwam hard ten val op een van de eerste kasseistroken van Paris-Roubaix en werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar geen breuken werden vastgesteld. De 23-jarige Belg houdt wel een hersenschudding en een snijwonde rond het oog en een kneuzing aan de schouder over aan de crash, waardoor hij een tijdje niet zal kunnen koersen.

Foto's: Photo News.

In dit artikel