Development Tijl De Decker wint Paris-Roubaix Espoirs

Tijl De Decker sleept met indrukwekkende solo zijn kasseisteen in de wacht.
Race 07 mei 2023

Tijl De Decker (22) toonde zich de sterkste in de beloftenversie van Parijs-Roubaix. De renner van het Lotto Dstny Development Team soleerde naar de zege op de piste in Frankrijk. Met Robin Orins op een derde plaats mocht nog een tweede renner van de ploeg het podium vervolledigen.

De Decker maakte samen met ploegmakkers Robin Orins en Jelle Harteel deel uit van een vroege vlucht, die uiteindelijk werd ingerekend door een uitgedund peloton. In de finale waagde De Decker zich aan een nieuwe aanval die hem de overwinning opleverde: “Op Camphin-en-Pévèle, de strook voor Carrefour de l’Arbre, heb ik alles of niets gespeeld. De ploegmaten lieten een gaatje vallen, maar ik had niet gedacht dat de anderen me zouden laten rijden. Ik was verrast dat er op Carrefour de l’arbre niet eens een tegenreactie kwam. Ik dacht dat we met een groepje zouden sprinten op de piste, maar ik was alleen op pad, en het was daarna gewoon à bloc tot aan de finish.”

De Decker schudde een mooie solo uit z’n benen. Z’n voorsprong liep uit tot ruim één minuut en de rest van het peloton zag hem niet meer terug. “Dit waren echt de mooiste 20 kilometer uit mijn carrière. Ik gaf alles wat ik in me had, maar het was het helemaal waard. Dit is echt genieten, dit is een fantastische koers, zeker met die regen en modder onderweg. Het maakt deze wedstrijd nog zwaarder, maar des te mooier. Geweldig dat ik deze wedstrijd op mijn palmares kan zetten.”

De 22-jarige renner loofde het werk van z’n ploegmaten: “Dit toont aan dat het Lotto Dstny Development het beste belofteteam van het peloton is. Iedereen heeft hard gewerkt en we hadden de wedstrijd onder controle. De resultaten spreken voor zich. We staan met drie in de top 10, Robin (Orins) werd derde en Gianluca Pollefliet achtste. Heel het team mag trots zijn op deze prestatie.”

Foto: Brecht Steenhouwer 

In dit artikel