ProTeam Menten en De Buyst op podium in Rund Um Köln

In de Rund um Köln sprintte Milan Menten naar een tweede plaats gevolgd door Jasper De Buyst op een derde plaats.
Race 21 mei 2023

In een spannende sprint aan het eind van de Duitse eendagswedstrijd Rund um Köln moesten Milan Menten en Jasper De Buyst nipt het onderspit delven voor Danny Van Poppel. Na een harde koers en een sterke collectieve prestatie van Lotto Dstny sprintte een selecte groep met daarin ook Mathijs Paasschens en Michael Schwarzmann om de overwinning.

Milan Menten blikt terug op de koers met een dubbel gevoel: “Ik ben natuurlijk wel een beetje teleurgesteld. Zo'n nipt verlies is altijd wat zuur. In de laatste 50 kilometer bleven we met een vijftiental renners over en waren de meeste sprinters achtergebleven. Toen we de sprint startten, was er een kleine miscommunicatie waardoor Jasper en ik het wiel verloren. Na de finish duurde het even voordat we wisten wie er had gewonnen, en dan hoop je natuurlijk op het beste.”

De 26-jarige renner uit Bilzen is tevreden met het werk van de ploeg: “We hadden 4 renners in de ontsnapping en konden daar samen blijven terwijl de groep werd uitgedund. Vooral Matthijs (Paasschens) heeft ontzettend hard werk geleverd. Die laatste 20 kilometer heeft hij bijna volledig voor zich genomen. Al bij al kunnen we trots zijn om met twee renners op het podium te staan.” 

 

Foto: Photonews