Development Dubbelslag voor Van Eetvelt in Frankrijk

Lennert Van Eetvelt behaalt overwinning in Alpes Isère Tour.
Race 27 mei 2023

Lennert Van Eetvelt soleerde zaterdag naar de zege in de Alpes Isère Tour (Fra/2.2). De 21-jarige renner van Lotto Dstny sprong op 9 km van het eind weg uit een groepje favorieten en pakte niet alleen de zege, maar ook de leiderstrui. “Dit doet heel veel deugd”, aldus Van Eetvelt na z’n dubbelslag. 

De Franse rittenkoers is een speeltuin voor beloften in Frankrijk en Lennert Van Eetvelt startte met ambitie. De voorbije dagen waren voer voor de snelle jongens, zaterdag vond de jonge klimmer zijn terrein terug en trok hij op pad met een groepje sterke klimmers. “Het was nochtans niet het doel om vandaag al de leiderstrui te pakken”, aldus ploegleider Dirk Aernouts van het Lotto Dstny Development Team, “maar Lennert voelde zich zeer goed en deze kans diende zich aan. Lennert was duidelijk de sterkste in de kopgroep en dan moet je zo’n kans gewoon met beide handen grijpen. Hij pakt nog veel tijd op Oscar Onley, (die tweede werd) en we gaan met een mooie voorsprong de slotdag in. Hopelijk breien we er zondag een mooi eind aan.

“Ik voelde me ontzettend goed vandaag”, gaf Lennert van Eetvelt na afloop toe, “we sprongen met enkele jongens weg en we gingen er gewoon voor. Ik voelde onderweg wel dat ik bij bij de betere klimmers was en ik besloot om er een zware wedstrijd van te maken. Op het eind waagde ik mijn kans. Iedereen zat duidelijk kapot, er was nog een klein knikje op zo’n 9 km van het eind en ik ging er voluit voor. Dat lukte, niemand kon volgen en ik soleerde naar de zege.” Van Eetvelt had aan de finish 52 seconden voorsprong op Oscar Onley en 1:11 op Johannes Kulset.

In het klassement leidt hij nu met 55 tellen bonus op de Brit en 1:19 op de Noor. “Ik start zondag met vertrouwen aan de slotrit”, stelt hij, “het wordt een echte bergetappe en de voorbije weken heb ik heel veel bergop getraind in Tenerife en ik voel me heel goed. Na alles wat er de voorbije weken is gebeurd is het gewoon heel fijn om opnieuw te kunnen koersen. Ik was al heel blij dat ik hier kon starten, terug in het peloton kon rijden, dat ik nu ook nog eens win maakt het wel extra plezant. Ik amuseer me, na die vele weken van trainen door omstandigheden voelt het heel bijzonder om gewoon opnieuw te kunnen doen wat ik graag doe: koersen. Zondag wordt nog een zware etappe en het is jammer dat onze ploeg nog slechts twee renners in koers heeft. Het wordt moeilijk om te controleren, maar ik ga er gewoon voor. Het wordt een zware bergrit, de sterke jongens komen dan naar boven en hopelijk mag ik met het eindklassement naar huis.”

Fotocredits: Alpes Isère Tour (Philip Melchior) & Lotto Dstny

In dit artikel