ProTeam Caleb Ewan bekroont succesvol weekend met tweede plaats in Ronde van Limburg

Zaterdag won de Australiër in de Van Merksteijn Fences Classic, maandag werd het een tweede plek, kortom een succesvol Pinksterweekend voor Lotto Dstny.
29 mei 2023

Na een bewogen finale waarin Caleb Ewan met de nodige portie pech te kampen kreeg, werd hij maandag in de Ronde van Limburg geklopt door Gerben Thijssen. Zaterdag won de Australiër in de Van Merksteijn Fences Classic, maandag werd het dus een tweede plek, kortom een succesvol Pinksterweekend voor Lotto Dstny.

Voor de Australiër was de finale er eentje dat hem nog lang zal bijblijven: “Op 10 km van de meet reed ik lek. Ik wist dat de teamwagen ver was en ik dus niet snel een nieuwe fiets zou kunnen krijgen. Daarom wisselde ik snel met Jarrad (Drizners), maar diens fiets was natuurlijk veel te groot voor mij. Een paar minuten later bood Michael (Schwarzmann) zijn fiets aan, maar net op dat moment reed de ploegwagen voorbij en wisselde ik dus voor de derde keer van fiets.” 

Dankzij het harde werk van het team kon Ewan de schade alsnog beperken: “Op het moment dat ik lek reed, dacht ik eigenlijk dat mijn wedstrijd voorbij was. Het tempo in het peloton lag zo hoog. Zonder die fietswissels of het harde werk van Rüdiger (Selig) was ik nooit meer vooraan in het peloton geraakt.”

Ewan is naar eigen zeggen tevreden met zijn prestatie van het weekend: “Een tweede overwinning was mooi geweest, maar ik had al een groot deel van mijn pijlen verschoten tijdens die tocht terug naar het peloton. Als je die materiaalpech in het achterhoofd houdt, ben ik super tevreden met deze tweede plaats.” 

“Ik ben in goede vorm maar ik voel dat er nog marge opzit. We hebben nog iets meer dan een maand tot de Tour, dus ik hoop dat ik daar kan pieken," aldus de renner van Lotto Dstny.

Foto's: Photonews

In dit artikel