ProTeam Victor Campenaerts hervat competitie in Critérium du Dauphiné

Ruim tien weken na zijn zware valpartij in de Bredene Koksijde Classic is Victor Campenaerts opnieuw toe aan koersen.
Race 31 mei 2023

Ruim tien weken na zijn zware valpartij in de Bredene Koksijde Classic is Victor Campenaerts opnieuw toe aan koersen. Midden maart zag de Belgische renner zijn klassieke voorjaar in rook opgaan en stond hij voor een lange revalidatie door een breukje in de lendenwervelkolom en het schaambeen. Tijdens een hoogtestage van vier weken in de Spaanse Sierra Nevada, stoomde Campenaerts zich klaar voor zijn terugkeer in competitie, die zal plaatsvinden tijdens de Franse WorldTour-rittenkoers Critérium du Dauphiné (4 – 11 juni).

Na een lange periode van revalideren en trainen, kijkt Campenaerts ernaar uit om opnieuw een rugnummer op te spelden, al is dat in eerste instantie met voorzichtige ambities.

“Het herstel ging gezien de zware blessures al bij al voorspoedig, maar ik besef dat ik van heel ver moest terugkomen”, zegt Victor Campenaerts. “Gedurende vijf weken heb ik vrijwel niets kunnen doen. Als topsporter aan je bed gekluisterd zijn, is een echte marteling. Gelukkig kreeg ik heel wat bezoek van onder andere ploegmaats en heb ik enkele boeken verslonden, zo ging de tijd toch wat sneller voorbij.”

“In een volgende fase van het herstel bleef het beperkt tot enkele oefeningen bij de kine en aquajogging. Dat is helemaal anders dan bijvoorbeeld tijdens het off-season, waar je toch steeds actief bezig blijft. Als voorbereiding op het Critérium du Dauphiné koos ik voor een verblijf van vier weken op de Sierra Nevada. Samen met de ploegmaats enkele duurtrainingen afwerken, voelde eerlijk gezegd al aan als een overwinning. Ik voel me momenteel vrij goed op training, maar de ambities in de Dauphiné blijven beperkt tot het opdoen van koersritme, de jongens bijstaan en de wedstrijd zo goed mogelijk ten einde brengen.”

Zelf miste hij een groot deel van de klassieke campagne, maar Campenaerts volgde de sterke prestaties van Lotto Dstny in het voorjaar op de voet. “Het werkte heel motiverend om de koersen van de ploeg te volgen op tv. Het team reed zich vaak in de kijker, behaalde sterke resultaten en ik hoop mijn steentje daartoe bij te dragen in het najaar. Met zoveel sterke renners, wordt het zelfs knokken voor een plekje in de selectie.”

Als alles voorspoedig verloopt, trekt de 31-jarige Belg midden juni opnieuw op hoogtestage, om er zijn volgende koersen zoals het Belgisch kampioenschap op de weg, Franco Belge, Sibiu Tour en Tour de Wallonie voor te bereiden. “Een deelname aan de Tour was nooit echt een optie. Ik zal me dan ook toeleggen op andere mooie doelstellingen en het opbouwen van een competitief niveau. De ultieme droom is om dit seizoen een eendagskoers of etappe te winnen.”

Foto: Photo News.

In dit artikel