ProTeam Harm Vanhoucke keert terug naar Lotto Dstny

Harm Vanhoucke maakt de overstap naar Lotto Dstny vanaf 15 augustus tot eind 2024
Algemeen Team 15 augustus 2023

Harm Vanhoucke maakt vanaf dinsdag opnieuw deel uit van Lotto Dstny. De 26-jarige renner tekende een contract tot eind 2024 bij de Belgische formatie.

Vanhoucke is geen onbekende bij Lotto Dstny. Hij koerste als jongere bij de beloftenploeg en tekende in 2018 een profcontract bij het toenmalige Lotto Soudal. De voorbije jaren toonde de renner zijn klimcapaciteiten en behaalde hij verschillende mooie resultaten, zoals ondermeer twee derde plaatsen in Giro-etappes (2021 en 2020) en was hij dicht bij z’n eerste profzege in de Sibiu Cycling Tour (2022).

Vorig jaar maakte hij de overstap naar Team DSM, maar in onderling overleg keert de renner nu terug bij Lotto Dstny waar hij een contract tekende tot eind 2024. “Ik heb heel goede herinneringen aan mijn periode bij deze ploeg”, zegt hij, “en ik ben blij dat ik mag terugkeren naar deze warme familie. Ik maak hier een nieuwe start en wil opnieuw de renner worden van voorheen.”

“De voorbije maanden sprak ik met heel wat renners van de ploeg”, gaat hij verder, “de ploeg heeft stappen gezet en er zijn veel positieve veranderingen, zoals de samenwerking met trainers en meer aandacht voor de voeding.”

Zijn ambitie bij Lotto Dstny blijft overeind. “Ik wil mezelf tonen in kleinere rittenkoersen van een week, zoals de Sibiu Tour of de Deutschland Tour en mijn steentje bijdragen in het Ardense werk. Ik kan het goed vinden met Maxim (Van Gils). Hij maakte dit jaar heel wat progressie en liet mooie dingen zien. Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te dragen en zowel Maxim, als Andreas (Kron) te helpen in hun koersen.”

Sportief manager Kurt Van de Wouwer is blij met de terugkeer van Harm Vanhoucke. “We weten wat Harm kan”, zegt hij, “hij klimt goed en we zijn niet dik bezaaid met dit type renners, dus het is zeker een goede zaak dat hij ons team op dat terrein versterkt. Net zoals vroeger zal hij zijn kans mogen gaan in kleinere rittenkoersen en verder krijgt hij een ondersteunde rol in de wedstrijden met Andreas en Maxim. Ook in het grotere rondewerk komt hij goed uit de voeten. Herinner je de Giro van 2022 waar hij een belangrijke rol speelt in de ritzege van Thomas De Gendt en de rode loper voor hem uitrolt. Zo’n dingen zien we graag en we zijn ervan overtuigd dat hij nog meer van dat moois bij ons kan laten zien.”

Foto: Vanvid Multimedia