ProTeam De Lie stormt naar zevende seizoenszege

Arnaud De Lie wint ook in Leuven
Race 15 augustus 2023

Arnaud De Lie toonde zich in de Tour of Leuven de sterkste van een kleine kopgroep en snelde naar z'n zevende zege van het seizoen. Hij hield in de straten van Leuven de Belg Stan Van Tricht (Soudal Quick-Step) en de Fransman Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck) achter zich in de sprint. 

Lotto Dstny startte als grote favoriet in de Tour of Leuven. Niet alleen was titelverdediger Victor Campenaerts van de partij, ook Arnaud De Lie startte met ambitie na z'n zege afgelopen zondag in Frankrijk. De ploeg nam de wedstrijd in handen en uiteindelijk scheidde zich een kopgroep van zeven af in het slot met daarin Arjen Livyns, Arnaud De Lie en Victor Campenaerts. 

Dankzij uitstekend ploegwerk mocht De Lie zich opmaken voor de sprint. Even leek hij nog verrast te worden, maar met enkele stevige versnellingen wist hij zich finaal nog voorbij Van Tricht te plaatsen, goed voor z'n zevende zege van het seizoen. "Het is niet altijd gemakkelijk om als topfavoriet te starten", sprak hij na afloop, "maar ik kwam zelf ook met de ambitie om te winnen en ik ben dan ook heel blij dat ik het vandaag heb kunnen afronden. Ik had vertrouwen na zondag en voelde ook vandaag dat ik in goede doen was. Of ik nog veel kan verbeteren de komende weken? Dat hoeft niet, ik denk dat ik nu al sterk genoeg ben", lacht hij. 

"Ik ben vooral ook heel trots op de ploeg", gaat De Lie verder. "We wilden de koers hard maken en dat hebben we ook gedaan. Victor was supersterk, maar de hele ploeg was op de afspraak. We eindigen met vier in de top tien (Campenaerts zesde, Beullens zevende en Livyns negende) De sfeer is super, het draait geweldig. Dit smaakt naar meer, zeker en vast. Op nu naar die eerste zege in de World Tour", eindigt hij.  "Misschien zondag al in de Bemer Cyclassics, of daarna in de Renewi Tour."

Foto: Photonews

In dit artikel