ProTeam Victor Campenaerts kraait victorie in de Druivenkoers

Campenaerts verzilvert Tour de France vormpeil met de zege in Overijse.
Race 19 augustus 2023

Victor Campenaerts heeft zijn Tour de France-vormpeil verzilverd met winst in de Druivenkoers (UCI 1.1). Nadat hij afgelopen dinsdag in Leuven ploegmakker Arnaud De Lie naar de overwinning loodste, waren de bloemen nu voor Campenaerts zelf. Na een lastige wedstrijd over bijna 30 hellingen in en rond Overijse versloeg de 31-jarige Belg de Noor Tiller in een sprint met twee. Met een derde plaats voor Jasper De Buyst leverde Lotto Dstny twee van zijn renners af op het podium van de Druivenkoers.

Lotto Dstny ging met een sterke formatie van start in de Druivenkoers en Campenaerts was uiteindelijk  de man die voor succes zorgde, zijn eerste overwinning dit seizoen. We startten met ambitie en namen onze verantwoordelijkheid in de koers. We pakten het slim aan en dankzij het ploegenspel kwamen we nooit echt in de verdrukking terecht. Zo kon ik op het goede moment toeslaan en het was fijn om in de finale met ex-ploegmakker Rasmus Tiller op pad te gaan, maar ik weet natuurlijk dat hij heel snel is. Daarom nam ik in de laatste twee kilometer niet meer over, omdat ik onze snelle man Jasper De Buyst nog achter me had. Ik durfde het spel te spelen en dat draaide perfect uit. Samen op het podium met mijn kamergenoot en vlogmakker uit de Tour, Jasper De Buyst is dan ook fantastisch”, reageerde Campenaerts na afloop.

Ook Jasper De Buyst loofde het teamwerk en was in de wolken met de winst van Campenaerts. “We creëerden in de finale een gunstige situatie. Ik pareerde de aanvallen van achteruit en dat kostte me best wat energie, maar ik was vastberaden om Victor in een zetel te plaatsen. Maar ook Victor kon speculeren dat hij me als snelle man nog achter de hand had. Met een eerste en derde plaats kunnen we van een meer dan geslaagde dag spreken”, zei De Buyst.

Foto: Photo News.

In dit artikel