ProTeam Van Eetvelt maakt indruk met vierde plaats in voorlaatste Vuelta-etappe

Lotto Dstny-youngster deel van vijftal dat sprint om de zege in Guadarrama.
Race 16 september 2023

Na een derde plaats in etappe veertien richting Larra-Belagua heeft Lotto Dstny-youngster Lennert Van Eetvelt zich opnieuw getoond tijdens zijn eerste Grote Ronde. In een etappe voor vluchters maakte de 22-jarige Belg aan het eind van een lastige etappe 20 in La Vuelta deel uit van een vijftal dat zou sprinten om de winst. De ritzege ging naar Wout Poels, Van Eetvelt zag zijn sterke Ronde van Spanje beloond met een vierde plek.

Met een rit van ruim 200 kilometer en maar liefst tien officiële beklimmingen kreeg het Vuelta-peloton daags voor de slotetappe naar Madrid nog een laatste lastige opdracht voor de wielen geschoven. In de beginfase vormde zich een groep van maar liefst 31 aanvalslustigen met daarbij drie Lotto Dstny-renners: Andreas Kron, Sylvain Moniquet en Lennert Van Eetvelt. Het tactisch steekspel tussen de vluchters begint al vrij vroeg, maar uiteindelijk zou Soudal Quick-Step, met vier renners in de ontsnapping, een strak tempo opleggen in functie van Remco Evenepoel. Uiteindelijk werd alles beslist op de Alto San Lorenzo de El Escorial, de laatste beklimming van de dag. Op de steile pentes plaatste de Nederlander Wout Poels een indrukwekkende versnelling, en initieel zou enkel de jonge Lotto Dstny-renner Van Eetvelt in staat zijn om te volgen. Uiteindelijk bleven slechts vijf renners over die in Guadarrama om de etappezege zouden sprinten: Evenepoel, Soler, Poels, Sanchez en Van Eetvelt. Het was de Nederlander Poels die zich de sterkste toonde, Van Eetvelt moest zich neerleggen bij een vierde plaats.

Van Eetvelt toonde zich na afloop tevreden, maar ook ambitieus richting de toekomst. “Vandaag was een laatste kans en al snel reed een grote groep sterke renners weg. Na een uitputtingsslag op de vele hellingen voelde ik me eigenlijk nog goed. Misschien ben ik even te diep moeten gaan om Poels te volgen toen hij versnelde, maar gelukkig kon ik aansluiten bij het vijftal dat voor de zege zou sprinten. Eerlijk gezegd had ik de move van Poels niet verwacht, maar zelf ben ik ook niet zeker of er meer in de benen zat dan deze vierde plaats. Het is misschien wat zuur maar toch ben ik heel blij met deze eerste ervaring in een Grote Ronde. Dit is echt mijn ding en ik hoop in de toekomst me nog vaak te tonen”, besluit Van Eetvelt.

Foto: Photo News.

In dit artikel