ProTeam Eduardo Sepulveda blijft twee jaar langer bij Lotto Dstny

Argentijn verlengt contract bij Lotto Dstny
Algemeen Team 18 september 2023

Eduardo Sepulveda (32) heeft zijn contract bij Lotto Dstny met twee seizoenen verlengd. De Argentijn is bezig aan zijn eerste seizoen bij het Belgische ProTeam en bewees daarin al vaak zijn waarde als ervaren klimmer en perfecte teamplayer. Daarnaast wist Sepulveda ook zelf enkele successen te boeken; eind juli zette hij de Spaanse tweedaagse Vuelta a Castilla y Léon nog naar zijn hand met ritwinst in de tweede etappe en in de Ronde van Spanje droeg hij enkele dagen de bergtrui, waardoor hij geschiedenis schreef, want als eerste Argentijn ooit stond hij aan de leiding van een klassement in een Grote Ronde.

“Eduardo is een belangrijke schakel in onze klimkern en met ruim tien seizoenen als prof op de teller heeft hij een pak ervaring opgebouwd. Die expertise wil hij ook de komende jaren graag blijven doorgeven aan het jonge klimgeweld binnen Lotto Dstny. Niet alleen is Eduardo een gewaardeerd ploeggenoot, hij grijpt ook zelf zijn kansen waar dat kan. Dat bewijst de rit- en eindoverwinning in Castilla y Léon en verder liet Eduardo de voorbije weken ook heel mooie dingen zien in de Vuelta”, reageert CEO Stéphane Heulot. 

“Toen ik voor het eerst kennismaakte met het team, voelde ik me meteen thuis”, zegt Sepulveda. “Daarom ben ik enorm blij dat het avontuur bij Lotto Dstny verdergaat. Binnen de ploeg zijn we perfect omringd door professionals die ervoor zorgen dat we als renners eigenlijk alleen maar aan fietsen hoeven te denken. Daarnaast wordt ook de feedback vanuit de renners gewaardeerd, wat voor een positieve sfeer zorgt.” 

De komende jaren wil de Argentijn een dubbele rol vervullen binnen Lotto Dstny. “Ik houd ervan om mijn ervaring te delen en mijn ploegmaats zo aan goede resultaten te helpen. Die dynamiek tussen de jonge en meer ervaren renners binnen de ploeg is iets waar ik me heel comfortabel bij voel. Wanneer mijn tips tijdens de koers, in samenwerking met de sportieve leiding, voor een overwinning zorgen, geeft me dat een enorm voldaan gevoel. In de wedstrijden waar ik een vrije rol heb, wil ik mijn kansen blijven grijpen, zoals in Vuelta Castilla y Léon.” 

Foto: PhotoNews