ProTeam Victor Campenaerts snelt naar zege in Luxemburg

Campenaerts is de snelste in de tijdrit in de Ronde van Luxemburg en haalt het met één seconde verschil
Race Team 23 september 2023

Victor Campenaerts (Lotto Dstny) heeft de vierde etappe in de Ronde van Luxemburg (2.Pro) op zijn naam geschreven. Hij was de snelste in de tijdrit van 23,9 km in en om Pétange en haalde het nipt voor de Amerikaan Brandon McNulty.

De voormalige werelduurrecordhouder was met veel ambitie afgereisd naar de Ronde van Luxemburg en mikte op een goed algemeen klassement. Vrijdag kende hij evenwel een totale offday en verspeelde hij een goed eindresultaat. “Gisteren was een grote ontgoocheling voor mij”, sprak hij na afloop, “want ik wilde hier heel graag goed presteren. De aanloop naar deze wedstrijd was niet gemakkelijk voor mij. Mijn nonkel, mijn peter eigenlijk, den Bob, overleed vlak voor de start van deze ronde. Z’n overlijden kwam heel onverwacht en het was heel moeilijk voor mij en ook mijn vader, z’n broer, om daar mee om te gaan. Papa vertelde me dat er geen mooiere manier was om mijn peter te eren dan naar Luxemburg te trekken en te winnen voor hem. Mijn klassement was om zeep na de rit van vrijdag, maar vandaag had ik een nieuwe kans op een zege en was ik bijzonder gemotiveerd om het goed te doen in de tijdrit.”

Het verschil met de Amerikaan Brandon McNulty bedroeg minder dan één seconde. “Het werd nog heel spannend op het eind”, lacht hij, “het maakt deze overwinning nog fijner omdat het zo close was. Wielrennen is entertainment en winnen met slechts één seconde verschil maakt het nog specialer.

Het was geleden van de tijdrit in de Tirreno-Adriatico in 2019 dat Campenaerts nog eens mocht juichen in een tijdrit. “De voorbije jaren legde ik me er minder op toe”, zegt hij, “maar ik heb natuurlijk nog die ervaring in de benen en ik was wel bijzonder gefocust op deze tijdrit. Mijn vriendin Nel heeft me enorm hard gesteund de voorbije maanden en ik ben heel blij dat ik deze zege pak, voor haar en voor Bob.”

Archief foto: Vanvid Multimedia