ProTeam De Lie sprint naar zege in Circuit Franco-Belge

Arnaud De Lie pakt negende seizoenszege
Race Team 28 september 2023

Arnaud De Lie toonde zich de snelste in de Franco-Belge, een eendagkoers over Vlaamse en Waalse wegen. De renner van Lotto Dstny haalde het na een indrukwekkende sprint bergop van een uitgedunde groep. Hij bleef Rasmus Tiller en Corbin Strong voor, goed voor z'n negende overwinning van het seizoen.

De Lie startte na z'n zege in Québec en z'n glansprestatie in dienst van de Belgische ploeg op het EK wielrennen als topfavoriet aan de wedstrijd. Hij kon rekenen op een sterke ploeg, met Victor Campenaerts, Florian Vermeersch, Alec Segaert, Arjen Livyns, Frederik Frison en Ramses De Bruyne aan z'n zijde. Lotto Dstny nam in het peloton het heft in handen en controleerde de wedstrijd.

Een elitegroepje scheidde zich af in het slot met daarin Florian Vermeersch en Arnaud De Lie. Lotto Dstny had alles onder controle. In de laatste kilometer hield Florian Vermeersch het tempo hoog voor De Lie die in de sprint het laken naar zich toe trok. "De aankomst ligt me hier wel", lachte hij na afloop. "Op vijfhonderd meter van de streep zit je à bloc en dan moet je op tweehonderd meter nog eens gas bij kunnen geven om de winst te pakken. Ik ben blij dat ik het werk van mijn ploegmaten kan afronden en de armen opnieuw omhoog kan steken."

De Lie verlengde onlangs bij de ploeg, tot eind 2026 koerst hij nog zeker voor Lotto Dstny. "Dit is het bewijs dat ik de juiste keuze maakte door bij Lotto-Dstny te blijven. De groepssfeer is hier heel aangenaam. En het is nog maar eens een beloning voor het al het knappe werk van Stéphane Heulot, die aan een mooi project bezig is. We bewijzen dat we meer zijn dan zomaar een procontinentale ploeg."

Foto: Photonews