ProTeam De Lie wint op één been

Arnaud De Lie pakt stuntzege in Famenne Ardenne Classic en brengt seizoenstotaal op tien overwinningen
Race Team 01 oktober 2023

Arnaud De Lie heeft zijn tiende zege van het seizoen beet. En hoe! De snelle man van Lotto Dstny schoot uit z’n klikpedaal in de sprint, maar wist alsnog op één been naar de zege te snellen in de Famenne Ardenne Classic, voor Kaden Groves en Florian Sénéchal. 

Net zoals in het Circuit Franco-Belge startte Lotto Dstny met Arnaud De Lie als topfavoriet aan de wedstrijd. De ploeg zette een sterke collectieve prestatie neer en wilde met Arnaud naar de sprint. 

Dylan van Baarle, Yves Lampaert, Luca Mozzato en Stan Dewulf leken nog roet in het eten te strooien, maar alle vluchters werd uiteindelijk bij de lurven gevat in de finale. Het kwam tot een sprint met een grote groep. Arnaud De Lie reed met enkele machtige halen weg van de tegenstand, maar schoot met de finish in zicht plots met zijn rechtervoet uit zijn klikpedaal. Hij panikeerde niet, bleef peddelen op één been en pakte z’n tiende zege van het seizoen. 

“Ik sprint liever met twee benen tot de aankomst", lachte hij. “Mijn schoenplaatje brak af en ik verloor mijn pedaal. Gelukkig win ik alsnog, want anders was ik wel behoorlijk teleurgesteld geweest indien ik daardoor de koers had verloren. Gelukkig brak het plaatje af op 50 meter van de finish en niet op 100 meter. Ik was een beetje in paniek, omdat mijn ketting er ook even af ging. Gelukkig kon ik snel weer naar de grote plaat schakelen én toch nog winnen, voor eigen volk. Dit is heel speciaal, zeker en vast. Vorig jaar viel ik hier in de laatste bocht en werd ik nog vijftiende. Benieuwd wat ik hier volgend jaar uitsteek.”

Voor De Lie is het z'n tiende zege van het seizoen, voor Lotto Dstny de 21ste overwinning van het jaar.

Foto: PhotoNews