ProTeam Podiumplek voor Maxim Van Gils in Faun Drôme Classic

Maxim Van Gils eindigt derde in de Faun Drôme Classic, uit een kopgroep van zes renners. De zege gaat naar Marc Hirschi.
Race Team 25 februari 2024

Na de Ardèche Classic gisteren kregen de renners de nodige hellingen voor de kiezen in de Drôme Classic, met zowel start als finish in Étoile-sur-Rhône.

Een vroege ontsnapping hield stand tot 50 km voor het einde. Ayuso en Skjelmose deden de koers ontploffen op de Col de la Grande Limite. Maxim Van Gils slaagde erin om na de afdaling aan te sluiten, gevolgd door nog drie andere renners, waaronder de uiteindelijke winnaar Marc Hirschi.

In de laatste 5 km lanceerde Hirschi zijn beslissende aanval richting de overwinning. Maxim Van Gils sprintte nog naar een podiumplaats. “Ik voelde me beter dan gisteren. Op de klim waar Skjelmose en Ayuso ten aanval trokken zat ik niet meteen in het wiel en bleef ik hangen. Gelukkig kon ik in de afdaling terugkomen. De samenwerking in de kopgroep verliep goed maar in de finale zat ik in de tang van Hirschi en Ayuso. We bleven ronddraaien met de overgebleven renners en zo kon ik naar de derde plek rijden. Ik had graag gewonnen, maar het resultaat en de benen geven me vertrouwen voor de volgende wedstrijden."

 

Foto: PhotoNews