Development Joshua Giddings en Lotto Dstny Devo Team domineren Brussel-Opwijk

De Brit wint zijn eerste wedstrijd van het seizoen.
Race Team 25 februari 2024

Het Lotto Dstny Development Team was zondag actief in Brussel-Opwijk, een wedstrijd over 160 kilometer. Bij de start werd een minuut stilte gehouden voor Tijl De Decker, die vorig jaar derde werd.  

Na 30 kilometer ging Lotto Dstny vol op de Putberg. De koers werd opengebroken en 13 renners kregen een voorsprong, waarbij 5 renners van Lotto Dstny aanwezig waren. "Ons plan was om na 30 kilometer vol te gaan met de ploeg en dat werkte. Ik keek achterom en zag meteen dat het peloton uitgedund was. Iedereen van de ploeg zette zich in en we gingen er vol voor. Het geeft voldoening, als je je inzet en je ziet dat er gaten zijn", blikt Joshua Giddings terug.

De voorsprong liep op tot ongeveer een minuut. Ondertussen sloten drie andere renners zich aan bij de kopgroep.  Naar de finale toe kwamen de aanvallen van overal. In de laatste ronde ontsnapte een renner van Wanty - ReUz - Technord en hij nam 15 seconden. "Ik probeerde de overbrugging te maken, maar dat lukte niet dus ik dacht eigenlijk dat de overwinning weg was. De ploeg werkte hard en we reden het gat dicht met nog 3 kilometer te gaan. Vanaf dat moment moest ik geloven dat ik kon sprinten, want mijn team had zoveel gegeven. Ik wist dat ik als tweede de laatste bocht in moest, en dat was het geval. Ik bleef in het zadel zitten, want ik kon niet meer opstaan. Ik gaf alles en zag dat niemand me voorbij ging, ik was superblij toen ik over de streep kwam", lacht Giddings. 

"Ik heb al lang geen wegwedstrijd meer gewonnen, dus het is een grote boost voor mijn zelfvertrouwen. Het is fijn om te weten dat de winter succesvol was en met het team dat we hebben, heb ik er alle vertrouwen in dat we ook in andere wedstrijden kunnen domineren. We domineerden de koers vandaag. Ik kan mijn ploeg niet genoeg bedanken. Mijn telefoon ontploft. Mijn volgende koers is GP Samyn op dinsdag. Het is een goede ervaring om met het profteam te rijden. Ik ga gewoon weer mijn best doen."

 

Foto's: Brecht Steenhouwer