ProTeam Alec Segaert pakt zijn eerste profzege in de GP Criquielion

De Belg trok ten aanval in een spannende finale en pakte de overwinning voor een aanstormend peloton.
Race 02 maart 2024

Naast de Strade Bianche was er ook de GP Criquielion in België, die de renners van Ath naar Lessines bracht over 200 kilometer.

 

In Lessines waren er nog 5 lokale ronden met twee kasseistroken. 5 renners zaten in de vroege vlucht, eenmaal in de lokale ronde ging Xabier Azparren er solo vandoor. Op de laatste keer Côte du Mont kwam alles weer samen, het teken voor twee andere renners om hun kans te wagen.

 

Op 4,5 kilometer van de streep was ook hun liedje gezongen. Alec Segaert reageerde op een aanval van Henri Uhlig, op 2 kilometer van de finish. In het peloton achter Segaert had Lotto Dstny met Milan Menten een tweede kaart voor het geval het tot een sprint zou komen. Segaert kon het peloton net voorblijven en pakte zo zijn eerste profzege, in een regenachtige editie van de GP Criquielion: "Het was een gesloten wedstrijd. Het peloton controleerde de kopgroep, waardoor de voorsprong rond de 3 minuten bleef. Op 70 kilometer van de finish waren er een paar beklimmingen. Hoewel de koers soms openbrak, bleven de verschillen klein", vertelt Alec Segaert.

 

"Tot op ongeveer 15 kilometer van de finish hadden twee renners een kleine voorsprong. Het plan was oorspronkelijk om voor Milan Menten te gaan in de sprint. Ik zou hem in de beste positie brengen of reageren op late aanvallen, zoals nu gebeurde. Iemand van Alpecin-Deceuninck sprong weg na de kasseien. Ik kon reageren en het spel meespelen. Hij nam me mee naar het laatste rechte stuk bergop. Ik moest vroeg beginnen om voorop te blijven, dus op 500 meter viel ik aan. Ik ging vol naar de finish en keek niet meer om. Gelukkig was dat genoeg voor de overwinning. Dit laat zien dat we klaar waren voor deze race. We hadden verschillende manieren om de race te winnen. Dit was sterk werk van het team."

 

Foto's: Photonews