ProTeam Jarne Van de Paar snelste in GP Monseré

Alweer prijs voor Lotto Dstny: Jarne Van de Paar (23) wint de GP Monseré. In een uitgeregend Roeselare haalde hij het in een massasprint van Timothy Dupont en David Dekker. “Ik kon mezelf de hele wedstrijd warm houden en had een supergoeie dag”, vertelt Van de Paar.
Race 03 maart 2024

“Ik kom net uit de UAE Tour, dit is wel even schrikken”, lacht een dolgelukkige Van de Paar. De weergoden verschenen inderdaad niet op het appèl deze morgen bij de start van de GP Monseré in Ichtegem. De renners kregen een doorweekte ééndagkoers voor de wielen. Dat belette de jongeling van Lotto Dstny evenwel niet om hard te koersen. “Ondanks de grote ommezwaai na de Emiraten, zijn dit omstandigheden die me liggen. Ik zag iedereen rond me rillen van de kou, maar ik ben erin geslaagd om mezelf de hele dag warm te houden. Pas toen ik in de laatste ronde mijn vestje uit deed, voelde ik hoe koud het was. Maar toen namen de goede benen het over. Ik had echt een hele goeie dag.”

Na de start in Ichtegem reed het peloton voor drie lokale ronden richting Roeselare, met telkens Hoogledeberg, Ruidenbergstraat, Lookhuisstraat en de kasseien van de Gitsberg op het parcours. Ontsnappingspogingen draaiden veelal op niets uit. “We konden met de ploeg voortdurend aandachtig blijven. Richting de klimmetjes zaten we telkens met iedereen goed en gefocust mee voorin.”

 

De GP Monseré werd uiteindelijk met een massasprint beslecht, waarin Jarne Van de Paar nog het meeste kruit in de benen had. “Ik heb altijd schrik om te verliezen, maar iedereen zegt dat ik in mezelf moet geloven en de ploeg had vooraf mijn kaart getrokken voor de sprint. Dat doet deugd. Er waren met Timothy Dupont en David Dekker nog sterke mannen mee, maar ik kon me geen betere lead-out inbeelden. Spijtig van de schakelproblemen van Jacopo Guarnieri. Joshua Giddings en Lionel en Lionel Taminiaux hebben uitstekend werk geleverd. Ik ben bijzonder blij met deze overwinning.”

De uitgeregende editie van de GP Monseré eiste ook heel wat slachtoffers. Milan Menten kwam met zijn hoofd tegen een boom terecht en was even buiten bewustzijn. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd en liep een lichte hersenschudding op. Verdere onderzoeken wezen gelukkig geen fracturen uit.

Foto's: PhotoNews