Development Jarno Widar zet feest van Lotto Dstny verder met overwinning in Ronde van Limburg

Jarno Widar heeft de Ronde van Limburg gewonnen. De 18-jarige renner van het Lotto Dstny Development Team kwam solo over de finish na een bijzonder spannende koers van 176 kilometer.
Race 04 maart 2024

Jarno Widar sluit de rij na een bijzonder succesvol weekend voor Lotto Dstny. De youngster van het Development Team moest de voorbije dagen nog afrekenen met ziekte en zat niet met het beste gevoel op de fiets, maar kon toch een knappe en bovendien solo overwinning pakken in de beloftenklassieker. “Het was echt een stressvolle koers”, blikt hij terug. “In het begin van de koers was het opletten geblazen voor geparkeerde wagens. En toen ik halverwege met een leegloper dacht te zitten en van fiets wisselde, bleek die voorrem niet te werken. Wéér wisselen, dus. Ik kon gelukkig net op tijd terugkeren, want vooraan probeerden enkelen ervandoor te gaan en ik kon nog net de sprong maken.”

Met een groep van vijftien ging Widar er uiteindelijk vandoor. “We draaiden goed rond en nadat ik de forcing kon voeren op de beklimmingen, dunde de groep verder uit. We bleven nog met vier renners over, toen. Ik voelde me comfortabel en dacht toen al dat ik kans maakte, maar op het moment dat ik probeerde weg te rijden, bleven ze toch aan mijn wiel hangen. Pas in de slotronde kon ik er echt vandoor gaan.”

Widar kwam alleen aan en pakt zo- in zijn tweede koers van het seizoen- zijn eerste overwinning. “Ik blijf daar kalm onder, ik ben niet zo’n tafelspringer. Al ben ik wel blij, natuurlijk. Maar de grote doelen komen nog. Luik-Bastenaken-Luik, bijvoorbeeld, en het WK onder meer. Ik kijk al uit naar de volgende uitdaging.”