Ladies Thalita de Jong knap tweede in GP Oetingen

Thalita de Jong is knap tweede geworden in de GP Oetingen. Ze moest in de sprint de duimen leggen tegen Lorena Wiebes. “Da’s natuurlijk de beste sprintster ter wereld, dus ik ben méér dan tevreden met dit resultaat", vertelt een gelukkige de Jong.
Race 06 maart 2024

Meer dan 60 kilometer reed Thalita de Jong vandaag in de aanval in Oetingen. Op 80 kilometer van de finish ging ze er samen met Christine Majerus (Team SD Worx-Protime) en Franziska Koch (Team dsm-firmenich PostNL) vandoor. "Vroeg, ik weet het", lacht de Jong. "Maar we konden lang vooruit blijven, met maximum een minuut en tien voor het peloton uit, en we werkten goed samen." 

Met nog 15 kilometer te gaan werd het drietal gegrepen, maar de Nederlandse bleef voortdurend attent voorin koersen. “Ik voelde me echt sterk vandaag en kon me zelfs na die lange vlucht nog vlot vooraan zetten. Ik ben er gewoon in blijven geloven. Op het einde konden we nog met z'n vijven een gat slaan richting de meet. Ik wist uiteraard dat het moeilijk zou worden met Lorena Wiebes daarbij, ze is de beste sprintster ter wereld, maar ik ben vroeg aangegaan en daar kwam enkel Lorena nog over.”

De Jong reeg de voorbije weken de toptienplaatsen aan mekaar, met onder meer een vijfde plaats in de Omloop Het Nieuwsblad als uitschieter, en is bijzonder blij met haar podiumplek van vandaag. “Ik zag zelfs dat Lorena zich haast liet verrassen door mijn vroege jump. Sprinten vanop 300 meter is vroeg, maar het is zowat mijn tactiek geworden tegenwoordig (lacht). Vroeg springen en blijven duwen. Ik heb een heel actieve koers gereden, fietste mezelf goed in de kijker, kon onderweg nog de Proximus bergprijs in de wacht slepen en zat op de juiste momenten op de goeie plek. Dan mag je meer dan tevreden zijn.”

 

Foto: GP Oetingen